sâmbătă, 19 martie 2011

O alegere

Se pare ca nu mai e mult pana cand Gaddafi va fi terminat. Pana atunci, ies la iveala zecile de miliarde de euro pe care le detine acest individ, impreuna cu familia lui, in toata lumea. Toti dictatorii au avut averi fabuloase, in toate timpurile. Dictatorii secolului trecut au stat in fruntea bucatelor cu zecile de ani. Cei din Africa, iata, n-au stat sub 40 de ani pe capul popoarelor care-i iubeau. Si atunci te intrebi: nu merita sa fii 40 de ani dictator? O fi mai bine sa ta tarasti prin viata, ducand-o mai mult sau mai putin greu si sa mori fara sa stie nimeni de tine? Sau e de preferat sa fii Gaddafi? Eu cred ca multi oameni, daca li s-ar oferi posibilitatea de a alege intre o viata de functionar si una de dictator, ar alege-o pe-a doua, chiar daca ar sti de la inceput ca vor sfarsi precum Gaddafi.


2 comentarii:

  1. ...inainte de-ati alege viata de dictator, nu esti dictator, deci nu stii ce-nseamna sa traiesti o astfel de viata. Asta nu se poate alege. Devii dictator datorita unui cancer al simturilor de care nu mai poti scapa decat prin moarte...

    RăspundețiȘtergere
  2. E un punct de vedere. Si totusi, ma gandesc ca daca stii ca o sa dispui de miliarde de dolari, poti alege linistit sa fii dictator, chiar daca nu stii ce inseamna asta.

    RăspundețiȘtergere

După mine!