luni, 23 mai 2011

Carti si macarale

Domnitza din imagine te intampina la intrarea in incinta targului Librex de la Iasi. Sigur, mi-ar fi placut ca in maini sa tina Povestile Mariei, dar asta s-ar putea rezolva simplu, in Photoshop.


Pe de alta parte, nu pot sa nu remarc contrastul dintre atmosfera din interior si cea de afara. Probabil ca nu exista in Iasi un loc central mai bun decat Sala Polivalenta ca sa organizezi un targ de carte. Totusi, parca iti vine sa spui: "mai bine mai in margine decat in mijlocul santierului". Pentru ca asta era acolo, la numai trei-patru metri: un imens santier, o groapa uriasa prin care se tarau diverse utilaje, starnind nori de praf care ningeau masinile parcate frumos langa Polivalenta. Intrarea in cladire se face exact pe partea cu santierul, ceea ce conducea, evident, la imbacsirea hainelor si a parului.
 
Sala si unul dintre pazitori


Macarale, indicand intrarea in Librex
 
Colac peste pupaza (din tei, evident), toata ziua de sambata, exact vizavi de intrare au lucrat doua utilaje, care au demolat o cladire, producand un zgomot asurzitor si ingropand totul in praf pe o raza de zece metri. Iata-le in plin proces destructiv.
Spre pranz
Spre seara
Interesant este ca iesenii nu s-au impiedicat de toate astea. Au venit in numar mare, lucru care mi s-a parut extraordinar. In fond, nu ai cum sa ajungi la cultura decat strabatand fel de fel de locuri periculoase si poate tocmai pe asta au mizat organizatorii targului: adevaratii cititori nu se impiedica de un santier atunci cand vor sa puna mana pe cartile visate.


Un comentariu:

  1. pai spune ,care a fost "ratingul " cartii tale ? ai repurtat succes? ne intereseaza...

    RăspundețiȘtergere

După mine!