luni, 18 iulie 2011

Stadionul - faneata

Aseara, cum am ajuns la Vama, in inima Bucovinei, m-am dus sa o vad pe Maria. La numai cativa metri de pensiunea unde stau copiii, e un stadion de fotbal, pe numele lui "1 MAI". Probabil ca e vorba de 1 Mai muncitoresc:
Rîde iară primăvara,
Peste cîmpuri, peste plai,
Veselia umple ţara,
C-a venit Întîi de Mai!
Stadionul - faneata



Muncitorii au pornit
Şi-ntr-un glas s-au înfrăţit!
Şi ei azi sărbătoresc
Unu Mai muncitoresc.

Înfrăţiţi azi cu ţăranii,
Muncitorii-n joc şi cînt,
Prăznui-vor în toţi anii
Libertatea pe pămînt.

Peste mări şi peste ţări,
Se adună pe cărări,
Lumea toată în alai
Pentru al nostru Întîi de Maï.

Faptul ca versurile de mai sus sunt scrise de Ciprian Porumbescu si eu, inainte de a ajunge in Vama, venind dinspre Suceava, m-am abatut prin comuna Ciprian Porumbescu, deja nu ma mai mira: coincidente de genul asta apar zilnic de la o vreme. O sa povestesc ceva mai incolo despre unele incredibile. 
Revin la subiect: aseara, copiii se jucau pe stadion. Am intrat si eu, m-am uitat dupa Maria, am zarit-o, m-a zarit si ea, a inceput sa alerge catre mine, eu am aruncat camera foto in iarba si m-am dus catre Maria, mi-a sarit in brate, etc - vezi filmele americane cu regasiri. Apoi am facut o poza cu stadionul, pentru ca asa ceva nu gasesti pe toate drumurile
Pe stadionul 1 Mai din Vama, nu gasesti nimic care sa-ti aminteasca de sport. In schimb, gasesti capite de fan. Excelent, un loc mai potrivit de joaca nu cred sa se afle in toata zona. Iat-o si pe Maria, cu una dintre prietenele ei mai mici:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!