luni, 26 septembrie 2011

Scule mari

Am dat din intamplare peste emisiunea lui Gâdea de la Antena3. Subiectul, scris pe un sfert de ecran, este urmăatorul: "Cum a jignit Basescu cele mai puternice monarhii ale lumii". Wow! Deci Băsescu nu se incurca. Nu a jignit te miri ce monarhii mărunte, de prin vreun arhipelag cu sicomori. Nu, a sărit direct la cele mai mari monarhii ale lumii...Trebuie să recunosc că sunt marcat.
Chiar nu stiu ce a făcut Băsescu de a jignit direct cele mai mari monarhii din lume. Presupun că e vorba in continuare despre declaratiile lui grosolane, marinăresti, pe tema abdicării lui Mihai. Si, in virtutea unei tranzitivităti de tip golănesc, pe potriva educației lui Gâdea, pentru asta ar trebui să se simtă jignită și regina Beatrix a Olandei etc. 

Ceea ce-mi vine mie in minte privind la titlul asta, este filmul lui Scorsese, Raging Bull, in care Robert de Niro joaca rolul lui Jake la Motta, celebrul pugilist, iar Joe Pesci este Joey, fratele lui Jake. Cei doi se cearta la un moment dat. Jake, dupa o vreme, pisat de sotie, are o tentativa de a se impaca si il suna pe Joey de la un telefon public, dar nu e capabil sa spuna nimic. Sta asa, ascultandu-l pe Joey care tot intreaba cine e acolo, insa orgoliul nu il lasa sa mearga mai departe si tace. La un moment dat, Joey, tot mai nervos, zice:  "Your mother sucks giant elephant dicks" ceea ce s-ar traduce prin "Maica-ta suge scule mari, de elefant". Dar Jake tace in continuare, apoi inchide telefonul.
Cam asa suna si titlul ala pus de Gadea pe genericul emisiunii lui: "Cum a jignit Basescu cele mai puternice monarhii ale lumii"


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!