vineri, 14 octombrie 2011

Intre spanioli si englezi

Excursia in Gibraltar face, in opinia mea, toti banii. Atatea ciudatenii ca acolo cred ca e dificil sa intalnesti in alta parte (prin Europa, desigur). Disputa Spania - Marea Britanie pe tema Gibraltarului face ca orice calatorie in zona sa devina extrem de interesanta. Ne spunea ghidul ca in urma cu niste ani, spaniolii au construit in zona lor o fabrica si au avut grija sa o amplaseze in cel mai potrivit loc pentru ca vantul sa duca fumul negru catre zona engleza.
Pe masura ce te apropii de granita, te uimeste modul in care se circula acolo. Daca as fi vazut un tip calare pe camila, nu m-as fi mirat deloc. Unii trec pe jos, altii pe biciclete, apar grupuri de motociclisti, masini de toate marcile si tipurile:


 
Apoi vine granicerul spaniol, care intra in autocar si se plimba printre scaune, in timp ce calatorii tin la vedere pasapoartele sau cartile de identitate. Granicerul spaniol da din cap multumit, dupa care pleaca. Peste zece metri, autocarul opreste din nou si intra granicerul englez care face exact ce a facut omologul lui spaniol. Pe asta l-am si fotografiat:
Dupa care gata, poti spune ca ai terminat formalitatile: esti in Gibraltar.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!