luni, 24 octombrie 2011

O poveste fara morala

Basescu, Ponta si Antonescu se afla pe un vapor. Basescu e capitanul, Ponta e secundul, Antonescu e marinar simplu. Cei trei au de impartit un milion de euro si ideea e ca fiecare dintre ei doreste sa se aleaga cu cat mai multi bani. Impartirea se face dupa urmatoarea regula: Basescu propune, ceilalti doi voteaza si, daca propunerea este respinsa, Basescu este aruncat peste bord. In acest caz, banii se duc la Ponta si el trebuie sa-i imparta cu Antonescu, dar dupa aceeasi regula. 

Daca Basescu zice: "iau eu toti banii" si ceilalti doi zic NU, Basescu este dat la rechini. In continuare, Ponta face urmatoarea propunere: "iau eu toti banii". Antonescu nu mai are ce face: sunt 1 la 1, Ponta e mai tare, de votat nu mai are cine vota, asa ca treaba se termina simplu, Ponta ia tot si Antonescu ramane cu buzele umflate.
In aceasta situatie, devine clar ca Antonescu trebuie sa accepte orice propunere a lui Basescu, daca in urma ei se alege si el cu ceva, pentru ca altfel, daca Basescu este aruncat peste bord, Ponta ia toti banii.
Bineinteles ca Basescu face toata aceasta socoteala si lanseaza urmatoarea propunere: "iau eu toti banii, mai putin un euro, pe care i-l dau lui Antonescu". Ponta si Antonescu voteaza, Ponta zice NU, Antonescu zice DA (pentru ca altfel, daca zice si el NU, Basescu este aruncat in mare si Ponta ia toti banii). In final, cel care ramane cu buzele umflate e Ponta, in vreme ce Antonescu se alege cu un euro, care e mai mult decat nimic.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!