miercuri, 9 noiembrie 2011

Beneficiile Internetului

Unii oameni duc o viata dubla. Prima e cea pe care o vedem cu totii, a doua e cea pe care ei o desfasoara pe forumuri. Ei bine, felul in care discuta unii pe forumul care le dubleaza viata ma face sa cred ca sunt niste tipi cel putin bizari. Nu numai ca au acolo vechime de ani si ani, ajungand la stadiul de VIP, sau mai stiu eu cum li se zice, dar au un stil de a discuta care denota ca in cealalta viata, cea reala, sunt niste frustrati. Sa ma explic.

Daca in viata reala omul nostru munceste intr-un birou si intr-o zi vine cineva sa-l intrebe "nu stii de unde pot sa iau un dosar gol?", el va raspunde, aratand eventual cu degetul, "din dulapul ala", sau va spune "imi pare rau, nu stiu". In cealalta viata, aia de pe forum, lucrurile se schimba dramatic. Daca vine careva si intreaba acolo "stie cineva cum se face dulceata de nuci?", omul nostru va raspunde in felul urmator: "daca aveai curiozitatea sa te uiti in topicul "Dulceturi", ai fi observat ca acolo se gaseste si reteta pe care o cauti." Apoi, cu marinimie, va pune un link catre acel topic. Asta arata, cum ziceam, ca omul e un frustrat, ca a acumulat multe nemultumiri si le-ar varsa in capul colegilor, sefilor, familiei, trecatorilor, numai ca nu are suficient curaj, asa ca se duce pe forum si se descarca pe cei de-acolo, la adapostul anonimatului.
Ce vrea sa spuna tipul respectiv prin raspunsul lui? Vrea cumva sa ii rezolve problema celui care a pus intrebarea? Sa-l ajute sa prepare dulceata de nuci? As, nici vorba. El vrea inainte de orice sa-i arate aluia ca e un dobitoc, ca nu e in stare nici macar sa caute intr-un forum, ca pune intrebari cretine, la care ar fi putut afla singur raspunsul, fara sa-i mai bata la cap pe ceilalti useri. Apoi, frustratul isi doreste sa arate cat de bine este informat, cum cunoaste el tot ce misca pe forum, sa dovedeasca tuturor ca el merita rangul de VIP, ca e destept, priceput, dar si plin de ingaduinta fata de cei inferiori, care nu stiu nici macar sa foloseasca butonul "search".
Ei bine, aici vad eu un mare beneficiu al Internetului. Daca frustratii din viata reala n-ar avea la indemana un comp conectat la Internet, frustrarile lor s-ar acumula in mod exploziv si, intr-o buna zi, ei ar trece la acte de violenta. Asa, insa, intra linistiti pe forumul lor drag, unde pot sterge linistiti pe jos cu tot felul de novici care misuna pe-acolo, in cautare de informatii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!