duminică, 27 noiembrie 2011

Sfaturi pentru Bursucul V

Eu unul chiar nu înțeleg ce ar vrea oamenii să se întâmple cu Adrian Severin. Să demisioneze din Parlamentul European? Dar de ce să facă asta câtă vreme mai are de stat acolo vreo doi ani, timp în care urmează să încaseze vreo 200.000 de euro? Ce român normal la cap ar demisiona, renunțând la asemenea suma? Ceilalți doi corupți, slovenul și austriacul, prinși și ei cu mâța-n sac, au demisionat demult, din primele zile. Ce-au dovedit prin asta? Demnitate, vor zice slovenii și austriecii. Prostie, vor zice românii. Sigur, nu toți, mai sunt și unii care gândesc slovenește, dar ei nu prea au câștig de cauză.
Adrian Severin făcând semnul banilor cu ambele mâini

Așadar, ce-ar vrea românii - cei mulți, care scriu pe forumuri, care dau mesaje la radio și la televiziuni, care comentează prin cârciumi - ce-ar vrea ei să facă Severin? Cei mai mulți spun că vor, într-adevăr, ca Bursucul Veninos, cum a fost poreclit europarlamentarul român, să demisioneze. Dar oare de ce ar vrea ei asta? Dintr-un acut sentiment al dreptății? Dintr-o pornire justițiară? Da' de unde! Lucrurile sunt mult mai simple: făcând așa, acești oameni cred că își demonstrează calitățile de excepție cu care au fost înzestrați - demnitate, fermitate, conștiință etc. Cerând că Severin să demisioneze, ei transmit, implicit, următorul mesaj: „noi, în locul lui Severin, am demisiona imediat”. Ha, ha, ha, ce glumă bună. Sunt gata să pariez orice sumă contra celui mai amărât firfiric din lume, că peste 90% dintre cei care îl înfierează pe Bursucul V, ar face la fel ca el într-o situație în care ar fi vorba de niște sute de mii de euro.
Așadar, Severine tată, rămâi acolo unde ești, că stai bine. Termini mandatul, vii înapoi în România, te bagi în niște ONG-uri, mai ții niște cursuri de genul „Cum să înfierăm corupția din poziția de insider”, apoi lumea uită ce ai făcut (vorba ceea, au uitat oamenii și ce pățeau cu Ceaușescu) și intri iar într-un partid - mai ales că ai și bani cu care poți plăti un post de deputat, apoi scrii niște cărți despre combaterea șpăgii, ceva memorii și, la sfârșit, te retragi undeva la un conac și ai grijă de nepoți. Nu te lua după ăia care zbiară „Jos Severin! - Demisia!”.Ăia sunt oameni care s-ar vrea în locul tău și ar proceda la fel. Curaj! Mulți români sunt alături de tine!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!