miercuri, 9 noiembrie 2011

Un articolas al lui CTP

Ce se întâmplă acum în PSD reflectă structura nereformată a acestui partid comunistoid. În PD, Petre Roman, fostul preşedinte, nu mai are niciun cuvânt de spus de ani de zile. În PNL, Radu Câmpeanu, Stoica, Stolojan sau Tăriceanu nu mai pot influenţa în clipa de faţă deciziile echipei Antonescu. PSD, în schimb, arată ca o secţiune preistorică prin straturi geologice. "Fosila" Iliescu poate bloca acţiunile echipei Ponta, ajutat de "mistreţul" Adrian Năstase. Mesajul către electoratul PSD e catastrofal: conflicte în partid, nehotărâre, lipsă de unitate. Muniţia livrată PDL, excelentă: PSD rămâne partidul lui Ion Iliescu.
Ponta l-ar putea elimina pe Geoană, dar pe Iliescu şi Năstase, imposibil. Cei doi bătrâni "masculi alfa" nu vor ca Ponta să capete cu adevărat controlul partidului. În aceste condiţii ar fi mai bine ca PSD nici să nu se mai prezinte în alegerile locale şi parlamentare din 2012, să-şi organizeze în schimb un congres de alegeri interne şi o vizită la muzeul Antipa.
Actualizare Dl. Ponta face la televizor nişte declaraţii remarcabile:
1. D-nii. Iliescu şi Năstase şi-au răsucit public în 24 de ore votul din BPN în cazul Geoană, ceea ce "m-a supărat", spune dl. Ponta.
2. PSD nu poate pierde funcţia de preşedinte al Senatului pentru că de multă vreme nu o mai are. Dl. Geoană, numit acolo de PSD, face politica lui personală, nu a partidului.
3. Dl. Geoană poate rămâne preşedinte al Senatului, dacă se agaţă în continuare de funcţie, dar sprijinul politic al PSD i se retrage.
4. Dacă organismele de decizie ale PSD nu îl vor sancţiona pe Mircea Geoană cu excluderea din partid pentru încălcarea clară a statutului prin refuzul de a se supune hotărârii de înlocuire din funcţie, Victor Ponta declară ferm: "Voi demisiona din funcţia de preşedinte al PSD".
Această poziţie rectilinie este exact contrariul faţă de atitudinea reptilinie pe care a avut-o Mircea Geoană în cei cinci ani cât a fost preşedinte al PSD. Şi o premieră absolută în stilul politic PSD, dominat din 1990 încoace de curluntrism.

Ce-mi place mie cel mai mult la CTP este felul in care pune porecle tuturor. Iliescu e "Fosila", Nastase e "Mistretul". Mai mult, Ponta are atitudine rectilinie, pe cand Geoana o are "reptilinie". Nu inteleg, sincer, in aceste conditii, de ce se tot supara CTP cand WC Tudor il facea "contabilul nebun" si in multe alte feluri prin revista lui laturalnica (plina de laturi, adica) - Romania Mare. Parca era o vorba la romani: ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!