duminică, 15 ianuarie 2012

Farmec politic


Una dintre femeile care mi s-a parut mie ca ar avea un deosebit farmec in politica a fost, este si va ramane Liliana Mincă. Presupun ca multa lume o stie si sunt sigur ca multi imi vor da dreptate. Momentul in care s-a facut remarcata aceasta femeie a fost cel in care partidul lui Dan Voiculescu (zis Varanul, sau Motanul) al carei membra era, a plantat-o in pozitia de presedinte al Loteriei Romane. Ei bine, de la inaltimea acelei functii, Liliana Mincă, care ar fi putut desigur sa devina aroganta si distanta, ne-a aratat noua, romanilor, ce inseamna sa fii depozitarul cam tuturor calitatilor imaginabile: cinste, moralitate, consecventa, compasiune pentru cei aflati in nevoie si multe altele. 

Nu cred ca o sa pot uita vreodata acele emisiuni televizate in care Liliana Minca combatea aprig, cu gesticulatie larga, infierand mizeria morala a celor de la putere, dupa cum nu o sa uit felul cald, duios si plin de dorinta de a face bine in care se adresa cetatenilor capitalei atunci cand a candidat pentru un scaun de deputat si a fost infranta de o alta femeie-model a politicii romanesti - ma refer la Teo Trandafir. Liliana Mincă, ca orice femeie de succes, stapana pe ea, a reusit sa-si atraga un mare capital de simpatie, lucru pe care il marturisesc, printre altele, diversele comentarii pe care le-am auzit la adresa ei de-a lungul vremii si care incepeau, de obicei, cu "baga-mi-as". Eu unul, de aici, am dedus ca foarte multi oameni o apreciaza pe Liliana Mincă, candidat sau nu la vreo functie, dar femeie de toata isprava, priceputa la multe, consecventa ideilor sale. Mai mult decat atat, sub conducerea Lilianei Mincă, categoriile de castig la 6 din 49 au fost consistent suplimentate si multi romani au avut de castigat datorita initiativelor laudabile ale acestei brave femei politice.
Pe data de 22 decembrie anul trecut, zi simbolic aleasa pentru un act de demnitate, Liliana Mincă, care la acea vreme nu mai avea nicio functie grasa de administrare a banilor statului, a realizat ca nu este suficient valorificata in Partidul Conservator. Ca urmare, aceasta minunata femeie a fost nevoita sa plece. Si cum nu exista pe scena politica un al doilea partid de factura PC, s-a inscris la UNPR - zis si Partidul Oportunistilor, pe care il balacarise cum i-a venit la gura timp de mai multi ani exact pe motiv ca este un fel de refugiu al tuturor traseistilor lipsiti de scrupule.
Pentru noi, fanii ei, Liliana Minca continua sa reprezinte un simbol al succesului fundamentat pe cinste, corectitudine, moralitate si dispret pentru cele materiale, succes care a devenit perfect posibil in Romania dupa Revolutia din 1989.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!