joi, 26 ianuarie 2012

Texte hilare

Iata cateva mostre de imbecilitate, incultura sau imbecultura (termen inventat de mine si care urmeaza a fi propus Academiei Romane pentru introducere in vocabular).
Prima se poate admira in parcarea de la METRO. Uite:

Acest text cretin, pentru intocmirea caruia precis cineva a luat o gramada de bani, este simultan ilogic si agramat. De ce este agramat: pentru ca nu poti sa acorzi atentie asupra a ceva. Poti sa acorzi atentie cuiva - fie el fiinta sau lucru. De ce este ilogic: pentru ca nu poti sa iti supraveghezi bunurile atat in interiorul cat si in exteriorul magazinului, decat daca te dedublezi sau vii la METRO cu inca o persoana, care ramane in parcare cat timp esti tu inauntru.
Inca o mostra, de aceasta data de la Real:
Un alt individ bine platit, a gandit el cu creierul lui cat o aluna ca este nemaipomenit de bine sa prescurteze substantivul CRACIUN in asa fel incat sa se potriveasca pe placa aia sau cum s-o fi numind. Si nu numai ca l-a prescurtat, dar a avut grija sa ramana ceva care sa te duca rapid cu gandul la orice altceva in afara de bucuria sarbatorilor de iarna. Iata cum au aparut, in Real Timisoara, "Pachetele de CRAC".
In sfarsit, o mostra prelevata din Auchan. Ia priviti:
Cel care a scris cu creta pe tablita aia trebuie ca si-a inchipuit ca e vorba de Salata Beowulf, facuta cu carne din tartitele monstrilor ucisi de eroul respectivului poem. Dar pentru ca nu are habar de engleza veche, a gresit si a scris Salata Beouf. Ori, poate, e vorba de o salata originala, care poarta numele celui care a scris cu creta pe tablita, iar respectivul, emotionat, s-a grabit putin si a inversat ordinea literelor, scriind OE in loc de EO.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!