joi, 1 martie 2012

O reteta pentru cina si micul dejun

Astazi vreau sa va prezint reteta mea de stingere a foamei valabila pentru o seara si o dimineata - de preferinta cea de a doua zi.
Se cumpara o punga de cartofi congelati, doua felii de cotlet fara os, doua oua si o punga mica cu varza murata.
Se cauta prin dulapuri ulei si se ia cel mai vechi care poate fi gasit - daca nu stiti, astfel de sticle golite pe trei sferturi stau, in general, ascunse prin spatele oalelor.
Se incinge tuciul si se pune in el uleiul. Cand este bine incins, se arunca in tuci jumatate din punga de cartofi, care a stat cel putin patru ore pe masa, deci nu in frigider.

Se invarte prin tuci cu o furculita metalica si, cand se constata ca nu mai e mult si cartofii vor fi gata, se adauga cele doua felii de cotlet, care se lasa doua minute deasupra cartofilor.
Dupa doua minute, se rascoleste totul cu furculita metalica, astfel incat feliile de cotlet vor ajunge la fundul tuciului, acoperite de cartofi.
Se mai agita tuciul de cateva ori, apoi se scot feliile de coltet si cartofii prajiti si se depun intr-o farfurie adanca. Se presara peste intreaga compozitie sare din belsug. Separat, intr-un castron de plastic, se deverseaza continutul pungii cu varza murata. Nu i se mai adauga nimic. 
Se trece la servirea mesei. Se mananca tot, cu exceptia verzei, din care se lasa o parte pentru dimineata.
Inainte, in timpul si dupa aceasta masa, se bea Whiskey, de preferinta Jack Daniels.
A doua zi, dupa cafea, se trece la prepararea micului dejun. 
In uleiul ramas de seara, se prajesc cartofii care au stat peste noapte in punga lor tot pe masa (deci nu in frigider). Cand sunt aproape gata, se bat ouale cu o lingura de sare in farfuria adanca in care s-a mancat seara cotletul si care nu a fost spalata si se pun peste cartofi. Se lasa putin, apoi se amesteca usor cu furculita metalica folosita seara, care nici ea nu a fost spalata. Cand tot uleiul a fost absorbit si totul seamana cu un fel de omleta, se depune intreaga compozitie in farfuria aceea. Tuciul va ramane aproape curat.
Se da putin cainelui ca sa guste. Cand se constata ca el refuza sa se atinga de mancare, e semn ca micul dejun poate fi consumat.
Se mananca rapid, cu varza ramasa de seara pe masa.
Nu se bea Whisky


2 comentarii:

  1. Mi s-a chircit inima de ce-am văzut
    Mi-am adus aminte cum, nu stiu care coleg, imi spunea să tac din gură, că unul din trei e turnător... (asta se petrecea intr-o cancelarie a profesorilor din Bv

    RăspundețiȘtergere

După mine!