joi, 15 martie 2012

Violatorul Popescu

Răsfoind presa înainte de culcare, am dat peste un articol din Evenimentul zilei, din care se poate afla povestea violatorului Vasile Popescu. Este vorba despre un cetăţean care şi-a făcut un obicei foarte prost: violează o femeie, intră la zdup, execută câţiva ani, iese de la zdup, violează imediat altă femeie, este prins şi tot aşa. Deja omul a ajuns la a patra femeie violată şi acum îşi aşteaptă pedeapsa. Iată ce scrie autorul articolului despre violatorul Popescu:
Personajul pare desprins dintr-un film horror. Are 45 de ani, e albit înainte de vreme, barba neîngrijită îi dă un aer fioros iar ochii adânciţi în orbite au sclipirea unui animal hămesit
Această descriere îi prilejuieşte unui forumist următorul comentariu:
,,e albit înainte de vreme, barba neîngrijită îi dă un aer fioros'' Asta e domle, evrika, de aici porneşte totul, barba aia îi dă un aer de te-nfioară, de Nicolae Iorga sau ceva popă, de te ia groaza pur şi simplu, şi părul ăla albit, brrr, păr albit domle, păr albit, păi ce poate fi mai înfricoşător decât aşa ceva! Repede, rapid, luate cele mai drastice măsuri, bărbierit frumos şi vopsit părul, dar urgent, până nu se mai întâmplă încă o nenorocire!”
Sincer să fiu, aş fi semnat fără ezitare acest comentariu. Pur şi simplu, descrierea aia este absolutamente idioată.
Mă uit la poza violatorului Popescu şi sincer, nu văd nicidecum o barbă neîngrijită şi nici ochi adânciţi în orbite, cu priviri hămesite (ah, deja mă doare burta de râs, autorul articolului este dus rău de tot). Ba chiar aş putea spune că individul ăsta arată ca un artist plastic, ori ca un filosof. O să fac următoarea experienţă: o să arăt poza violatorului Popescu unora care nu ştiu povestea şi o să-i întreb ce ocupație cred ei că are. Şi dacă o să-mi răspundă careva „violator”, o să mă împuşc.
Mai mult decât atât: violatorul Popescu are un anume simț al umorului. Când a fost întrebat de ce a violat ultima victimă, a răspuns: „Nu am violat-o. Am studiat împreună Istoria României”.
Şi acum să ne lămurim: violul este o chestie absolut groaznică, pentru care cred că pedeapsa cu închisoarea chiar nu este de ajuns - ar trebui legiferată castrarea, ca în Polonia. Acest Popescu nu merită nimic altceva, chiar dacă arată ca un artist plastic şi chiar dacă are simţul umorului. Cred însă că odată cu el, ar trebui castrat mintal (dacă mă pot exprima în acest mod) autorul articolului cu pricina. Nu aşa se scrie un articol despre un violator - mai mai să stârnească simpatia cititorilor. Efortul lui de a îl zugravi pe violator în culori cât mai sumbre e eşuat din start, datorită pozei pe care a pus-o (mai bine nu punea niciuna) şi amănuntelor irelevante pe care le-a consemnat. Dar deh, aşa e când scrii la Evenimentul zilei, unde a făcut carieră găina care naşte pui vii a lui Ion Cristoiu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!