miercuri, 2 mai 2012

Greseli de analfabet la ministrul educatiei

Vad in presa niste lucruri care mi se par absolut neverosimile. Ma refer la unii dintre membrii Cabinetului Ponta, care s-ar putea afla in diverse conflicte de interese. Mircea Diaconu director de teatru, si-a angajat nevasta fara concurs la teatrul pe care-l conduce. Daniel Constantin, mana dreapta a lui Voiculescu (Felix), va conduce Ministerul Agriculturii, care are un proces cu Voiculescu (Felix) pe bani foarte multi. Victor Alistar va fi ministru, cu toate ca Agentia Nationala pentru Integritate si Curtea Constitutionala l-au declarat incompatibil. Andrei Marga, respectabil profesor transformat in simplu latrau anti-basist, este numit la Externe, cu toate ca nu are niciun fel de legatura cu diplomatia. Corina Constantinescu, ministru al educatiei, este rector al unei universitati private, si membru in CSM - asadar clar incompatibila cu pozitia de ministru. Oameni cu probleme sunt pusi ministri de Ponta si fortele aflate in spatele lui. Intrebat fiind ce parere are despre lucrurile astea, Crin Antonescu raspunde cam asa: "Voi o tineti mai departe cu ANI, noi o tinem mai departe cu Mircea Diaconu". Adica noi ne bagam ceva in institutiile statului. Sincer, e ceva foarte ciudat la mijloc.

Dar nu vreau sa fac pe analistul politic, nu sunt si nu ma intereseaza asta. Vreau in schimb sa ma ocup putin de cazul Corina Constantinescu - ministru al invatamantului. Ca e compatibila sau nu cu functia, vor stabili altii, nu eu. Ceea ce mi se pare de interes este sa aflu raspunsul la urmatoarea intrebare: ce o indrepteste pe aceasta doamna sa fie ministru al invatamantului? 
Cred ca toata lumea isi aminteste de fostul ministru, Funeriu. Acest om a fost facut varza in mod sistematic de presa voiculesciana pentru ca a avut, de-a lungul anilor, cateva erori de exprimare. El a folosit, la un moment dat, cuvantul "inexactitudini" motiv pentru care Antena3 a titrat mare: "SA NE MAI MIRE REZULTATELE DE LA BAC?". Politicienii USL au venit in valuri la televiziuni si s-au ocupat cu mistocareala la adresa lui Funeriu, pe care nu l-au scos din analfabet, repetent, fara bacalaureat etc. 
Iata ca acum USL pune in fruntea educatiei o persoana care are probleme cu limba romana si nu numai. Intr-un CV al Corinei Constantinescu din 2008 se pot gasi niste greseli uimitoare. Uite exemple:
Innot in loc de inot

Standford in loc de Stanford
 
Jean Monet - un singur n
Jean Monnet - doi n
Prin urmare: doamna ministru al educatiei propusa de USL comite niste greseli incredibile, fata de care "inexactitudinile" lui Funeriu sunt niste maruntisuri.
Si atunci revin: ce o indreptateste pe aceasta doamna propusa de USL sa ocupe fotoliul de ministru al educatiei?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!