sâmbătă, 23 iunie 2012

Orbirea

Am trait s-o vad si pe asta: un anume Puiu Hasotti, aroman de prin judetul Constanta, a devenit piatra din capul unghiului in constructia politica romaneasca. Mai precis, Crin Antonescu, seful pe linie de partid al lui Hasotti, a declarat nici mai mult nici mai putin ca daca Basescu nu semneaza numirea respectivului in functia de ministru, va fi declansata procedura de suspendare a presedintelui. Eu cred ca orice om normal isi face cruce cand aude asemenea enormitati. Cum adica sa suspenzi presedintele unei tari pentru ca isi exercita dreptul constitutional de a refuza numirea unui ministru? Nu mai am rabdare sa scot textele din Constitutie care precizeaza cu exactitate situatiile in care un presedinte poate fi suspendat. Discutia asta s-a purtat cu ocazia precedentei suspendari. Motivele pentru care presedintele poate fi suspendat sunt unele teribil de grave. Nici nu poate fi vorba de faptul ca el nu a acceptat o propunere de ministru.

Prin astfel de declaratii, eu cred ca liderul liberal isi micsoreaza considerabil sansele de a deveni presedinte al Romaniei. Antonescu isi inchipuie ca daca in mintea lui Basescu este Satana in carne si oase, la fel gandesc si romanii. Numai ca nu prea e asa. Romanii au vazut ca dupa schimbarea PDL cu USL, situatia lor nu s-a imbunatatit deloc. Promisiunile useliste au fost uitate, banii care urmau sa curga rauri nu se mai gasesc, iar membrii guvernului sunt dovediti a fi oameni cu mari probleme de moralitate si de credibilitate. Inclusiv premierul este acuzat de furt intelectual. Iar in teritoriu, ce sa mai vorbim, vechilii pesedisti au napadit iar primariile si consiliile judetene, de unde cauta sa reporneasca motoarele masinilor de drenat banii publici.
Pe acest fundal, nerabdarea lui Crin Antonescu de a pune si el mana pe felia promisa nu da deloc bine. USL a pretins ca va face o altfel de guvernare, ca raul absolut a fost intruchipat de PDL - Basescu si ca ei vor schimba lucrurile. Ori ce vedem? Co-presedintele USL nu mai are rabdare pana la alegeri, adica pana cand procedurile democratice il vor aduce in pozitia de a candida la presedintie. El vrea ACUM, nu mai tarziu, asa ca incearca niste trucuri, niste artificii, prin care sa-l dea jos pe Basescu inainte de vreme. Asa au facut uselistii si in parlament, cand au preluat puterea fara alegeri, prin metode mafiote (racolari de parlamentari, amenintari etc). Tot asa ar vrea Antonescu sa ajunga la Cotroceni. Daca s-ar putea, sa fie numit, nici macar ales.
Goana asta dementa dupa putere nu cred ca poate sa dea bine in ochii electoratului. Dar Antonescu pare a fi orbit. Faptul ca vede ca prin ceata fotoliul de presedinte dar nu-l poate atinge, ca intr-un cosmar, ii intuneca ratiunea. Si atunci iese cu declaratii care - crede el - ar putea sa-i netezeasca drumul catre Cotroceni, dar care, in realitate, s-ar putea sa-l coste.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!