luni, 23 iulie 2012

Liberalismul de Orsova

In cadrul campaniei legale pentru referendum, Basescu, aflat la un miting in Cluj, a aprins o torta numita "Flacara Democratiei". Torta a inceput sa fie purtata prin tara, urmand sa ajunga la Bucuresti. Iata insa ca sambata, la intrarea in orasul dunarean Orsova, tinerii care alergau cu torta au fost intampinati de o echipa condusa de primarul liberal Ion Manea, care le-a smuls torta si a aruncat-o in Dunare. Scurt.

Sigur ca presa a cercetat ca sa afle cine este primarul din Orsova. Ei bine, s-a dovedit ca acest Ion Manea este un fost ospatar care a colaborat (conform sentintei civile 2641 din 2008 a Tribunalului Bucuresti) cu securitatea lui Ceausescu. Asadar un varan al trecutului, un locuitor al subteranelor. Mai multe despre acest individ se pot citi aici.
N-am auzit niciun fel de reactie la acest eveniment din partea liderilor PNL. Daca gestul facut de Ion Manea ar fi fost comis de un pedelist, intreaga suflare liberala ar fi luat foc. Liberalii in frunte cu Crin Antonescu vorbeau de o asa-numita "revolutie a bunului simt". Se pune intrebarea: gestul lui Ion Manea intra in categoria "fapte de bun simt"? Asa urmeaza sa ne conduca USL? Este foarte important sa stim acest lucru inainte de referendum si nu dupa.
In mod normal, un democrat cum se pretinde Crin Antonescu, ar fi iesit public si ar fi condamnat gestul comis de Ion Manea. Un democrat ar fi reactionat rapid si s-ar fi delimitat de actiunea fostului turnator. Un democrat ar fi putut merge pana la a cere excluderea lui din PNL. Dar Crin Antonescu nu a facut nimic in acest sens. Probabil ca in sinea lui, el aproba gestul primarului de Orsova.
Totusi, liberalii s-au manifestat. Pe forumuri, prin diverse comentarii, ei au aratat cat de bine se pricep la manipulare, cum pot face din alb negru si cum stiu sa contorsioneze faptele in asa fel incat ele sa para altceva decat sunt. Citez cateva interventii de pe diverse forumuri facute de unii sustinatori al "Revolutiei bunului simt" pe care o conduce Crin Antonescu.
"unii poarta o torta de cacat si altii se pisa pe ea."
"acum toti pedistii aparatori ai democratiei de drepta ar trebui sa se arunce in dunare dupa ea sa o salveze, altfel sunt doar niste ipocriti guralivi"
"deci cum ar veni nici macar un cacat de torta n-au fost in stare sa pazeasca"
"Si Hitler a folosit flacara olimpica pt propriile interese"
"Cum puii mei au prins-o ăia la Orşova dacă ieri torţa aia era la Iaşi?!? A dus-o Flutur cu avionul ca pe aia de la Ierusalim?"
In aceste conditii, stau si ma intreb daca este, cu adevarat, posibil sa speri ca macar peste un numar de ani, in tara noastra se va putea instala un mod de trai civilizat, cu reguli clare pe care le respecta mai toata lumea. Sincer sa fiu, inclin sa cred ca nu, atata vreme cat oamenii isi aleg primari dintre fostii turnatori la securitate, iar faptele violente si anti-democratice comise de cei care ar trebui sa se ocupe exact cu introducerea si respectarea unor reguli sunt aprobate, in tacere, pana la nivel de presedinte interimar.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!