joi, 26 iulie 2012

Un nou Munchhausen

Cred ca Ponta este, pe scurt, un sinucigas politic. Cred ca anumite persoane din cele care fac jocurile murdare in USL au in vedere inlocuirea premierului dupa 29, in caz ca Basescu pierde. In caz ca Basescu ramane la Cotroceni, manipulatorii din USL il vor mentine pe Victor Ponta ca premier, pentru ca oricum este compromis total si poate fi pus sa faca cele mai mari murdarii. Ponta, dupa cum a observat toata presa, minte precum clipeste. El este capabil sa spuna in fata a milioane de oameni: "pe 19 iulie, la ora 15, m-am intalnit la mine in biroul de la guvern cu Ion Iliescu", pentru ca ulterior sa spuna, cu siguranta aceea care ii caracterizeaza pe mitomani, "pe 19 iulie am fost plecat din tara". Minciunile cu care a fost prins Ponta sunt atat de multe si atat de nerusinate, incat probabil numai baronul Munchhausen ar putea spune unele si mai gogonate. Pe langa sirul necontenit de minciuni - care par sa fie un fel de a doua natura a premierului, acesta s-a lansat si intr-o serie de atacuri necontrolate la adresa unor personalitati ale UE care si-au permis sa adopte pozitii critice fata de actiunile USL. Ultima astfel de iesire a lui Ponta a fost prilejuita de o declaratie a lui Viviane Reading, comisarul european pentru justitie.
Ce si-a permis sa replice Victor Ponta? Nimic altceva decat niste obraznicii din alea cu care ne-a obisnuit Vadim Tudor:
"Doamna Reading este în campanie electorală pentru PDL, că sunt din aceeaşi familie, şi comite, din punctul nostru de vedere, un gest de campanie electorală. Tot doamna Reading, de exemplu, spunea că nu ne primeşte în Schengen. De aderarea la Schengen se ocupă un alt comisar, comisarul Wallstrom"
Iata de ce spun ca Ponta va fi sacrificat. Deocamdata, el este incurajat sa se exprime in maniera stalinista in care o face. Cand sirul de fortari constitutionale si incalcari ale cutumelor europene pe care-l comite acum USL se va opri, pucistii atingandu-si toate scopurile, Ponta va fi inlocuit, spre a se da satisfactie UE. 
Strategii de tip Hrebenciuc, la care, din pacate, se raliaza, iata si liberalii.


2 comentarii:

După mine!