vineri, 13 iulie 2012

Uselistii pradatori

Odiseea cuplului comico-fantezist Antonescu-Ponta continua. Liderii europeni sunt ingrijorati de modul in care acesti doi lupi tineri actioneaza pentru preluarea puterii. Presa, fie de stanga, fie de dreapta, publica articole incendiare in care cei doi sunt pur si simplu desfiintati. Ultima aparitie, in El Pais, care titreaza: "Romania este noua oaie neagra a Europei". 
In vremea asta ce fac romanii? Ei bine, fac ceea ce au facut intotdeauna: despica firul in patru. Citesc nenumarate interventii pe Facebook sau pe forumuri, in care romani anonimi exprima tot felul de pareri care nu se pot aseza decat sub semnul lui "c-o fi, c-o pati". Cu alte cuvinte, in ciuda faptului ca liderii europeni considera ca in Romania lucrurile au luat-o razna, punand in pericol principiile constructiei comune europene, ai nostri continua sa o ia pe aratura, prezentand lucrurile din perspective abracadabrante. 
Viorel Hrebenciuc, zis si "Etalonul universal al coruptiei" sau "Guzganul Rozaliu", spune ca sa-l auda o tara intreaga: "Basescu a sunat-o pe Merkel si s-a milogit de ea" - ca si cum ar avea vreo importanta cine pe cine a sunat. Cohorte intregi de uselisti pradatori intra apoi pe forumuri si discuta acest lucru. Nimeni insa nu pune problema reala: Romania este ostracizata din cauza atacului la Constitutie si la institutiile statului, iar consecintele vor fi grave si pe termen lung.

Daca-i spui unuia dintre uselistii pradatori ca guvernul a comis cutare abuz de putere, care a fost remarcat si la Bruxelles, imediat respectivul iti raspunde "nu e chiar asa, acolo e vina lui Macovei, care a facut declaratii impotriva Romaniei", etc.
Iata ce scrie El Pais:
"Mecanismul institutional al ofensivei guvernului Ponta a fost ca orice posibil obstacol a fost eliminat de cateva ori prin decrete. Este presedintele Senatului cel care, prin lege, il inlocuieste pe presedintele tarii cand este suspendat? Atunci il inlocuim cu un apropiat, Crin Antonescu, astfel ca el sa fie presedintele interimar dupa suspendare. Poate presedintele Camerei Deputatilor sa previna votarea intr-o sesiune extraordinara a suspendarii lui Basescu? Il destituim. Este Avocatul Poporului singurul capabil sa conteste o ordonanta de urgenta a Guvernului prin care sunt reduse puterile Curtii Constitutionale? Punem altul care sa nu protesteze. Ce putem face ca sa acceleram publicarea decretului? Luam controlul asupra Monitorului Oficial, aflat in subordinea Parlamentului cu doua saptamani in urma, si orice masura va intra in vigoare atunci cand e publicata, adica cand doreste guvernul."
Spune-i asta oricaruia dintre uselistii pradatori, fie el frizer, profesor, somer, vanzator, fotograf... Imediat o sa iti raspunda ca El Pais e platit de Basescu si alte mizerii pe care posturile de televiziune le-au injectat ani de zile, in fiecare seara, in creierele romanilor.
Cuplul comico-fantezist Antonescu-Ponta duce Romania matematic, cu precizie chirurgicala, la periferia UE. Dupa ce s-au confruntat cu incredibila rezistenta la demisia de onoare a lui Adrian Severin, europenii asista acum la actiunile brutale ale unei mafii politice care submineaza principiile de baza ale statului de drept, in aplauzele uselistilor pradatori. Pentru asta, din pacate, vom plati cu totii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!