vineri, 12 octombrie 2012

Faceti-va bine (169)

Mango

Denumire ştiinţifică: Mangifera indica.
Prezentare. Mango este un arbore care se cultivă în subcontinentul indian, dar şi în Vietnam, Laos, Malaiezia. Face parte din familia anacardiaceelor. Fructele de mango au o mare valoare alimentară, dar şi medicinală. Valoare medicinală au şi frunzele, scoarţa, fructele crude, seminţele. Principalul preparat este infuzia, obţinută din frunze şi scoarţă.
Substanţe active importante: acizi organici, taninuri, vitamina C, acid galic. În fruct se găsesc foarte multe săruri minerale, vitamine, zaharuri.
Întrebuinţări. Frunzele şi scoarţa de mango au proprietăţi astringente, antiseptice, hemostatice. Fructele crude sunt antiscorbutice, diuretice, laxative, iar seminţele decorticate acţionează ca antimicrobian. Afecţiuni în care preparatele pe bază de mango au efecte pozitive: stomatită, paradontoză, inflamaţii uterine şi gastro-intestinale, boli ale pielii, dizenterie, hemoroizi, hemoragii.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!