marți, 22 ianuarie 2013

Trei zile fara masina

Azi, maine si poimaine trebuie sa-mi aduc fetita de la scoala folosind mijloace de transport in comun. De la scoala pana acasa e ceva distanta. Trebuie sa schimb doua autobuze si un tramvai, chestie foarte interesanta pentru unul care nu s-a mai suit intr-un autobuz de un milion de ani. 
Transportul in comun pare a fi foarte bine organizat pe-aici. Fiind la noi Christine, care vorbeste foarte bine germana, am rugat-o sa sune la societatea de transport in comun. A dat acolo de un domn care s-a uitat cine stie pe ce harta si i-a spus cu de-amanuntul cum se calatoreste intre cele doua puncte. Ceva de genul: iei BUS 202 de la statia X, mergi 4 minute pana la statia Y, te dai jos, iei tramvaiul 5 in directia cutare, mergi 3 minute pana la statia Z, acolo cobori si iei BUS 185  si in 18 minute esti langa casa.
Asta e teoria, astept sa vad realitatea. Ieri a nins pe-aici destul de tare si nu a curatat nimeni soselele. Au lucrat insa peste noapte si pare ca se circula OK. Altfel, chiar nu vad cum s-ar respecta timpii aia - 3 minute, 18 minute.
Mai e o problema: biletul. El se cumpara de la sofer. Nu stiu daca soferul e dispus sa-mi explice mie, care nu pricep germana, unde trebuie sa cobor. Sper totusi ca da, autobuzele merg mai mult goale din cate am vazut, asa ca nu ar fi prea greu pentru un sofer amabil sa ma lamureasca.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!