sâmbătă, 2 februarie 2013

Un pamflet

Sub semnatura dubla Dan Tapalaga - Cristian Pantazi, pe hotnews.ro a aparut un excelent pamflet intitulat "Ce a mai facut regimul criminal Basescu-Boc". Cei doi insiruie o serie de masuri adoptate de actualul guvern Ponta si, observand ca sunt mai mult sau mai putin aceleasi pe care le-au luat guvernele fostei puteri, le desfiinteaza in maniera USL. Dupa cum spun chiar autorii:
"In acest pamflet, HotNews.ro a utilizat toate stereotipurile, cliseele si acuzatiile ultra-populiste  formulate de liderii USL si televiziunile lor cand erau in opozitie. Asa ar fi sunat astazi discursul lor daca "regimul Boc-Basescu" ar fi luat masurile descrise mai sus, adoptate in prezent de Guvernul Ponta. Majoritatea acestor masuri se dovedesc astazi bune, inevitabile si necesare". 
Vreunii dintre cei 7 milioane de inflamati anteno-varanic, ale caror interese au fost folosite ca pretext pentru atacul banditesc la temelia statului de drept intreprins de tripleta Voiculescu-Ponta-Antonescu la referendum, poate ca vor intreba de unde stiu Tapalaga si Pantazi ca asa ar fi sunat discursul USL. Raspunsul poate fi gasit la sfarsitul pamfletului, unde autorii isi dezvaluie sursele de inspiratie:

  • Motiunea de cenzura a USL care a dus la caderea Guvernului Ungureanu  de unde am preluat sintagme si fraze intregi, de pilda pasajele despre Chevron si gazele de sist, privatizari, FMI
  • Discursurile lui Victor Ponta si Crin Antonescu despre FMI, privatizari, economie etc
  • Mesajele si discursul realizatorilor TV din timpul Guvernarii Boc (a se vedea orice emisiune din acea perioada de la Antena3, Realitatea sau Romania TV)
Dar iata pamfletul, pe care citindu-l, cei 7 milioane (dintre care nu-i exclus ca o parte sa de fi dezmeticit), probabil se vor inflama inca si mai abitir, intrucat, dupa cum se stie, cei mai multi oameni refuza sa-si recunoasca erorile, naivitatea, ignoranta, stupiditatea, credulitatea si, cand li se demonstreaza ca intr-o anumita imprejurare au judecat gresit, se enerveaza teribil exact pe cel care le face demonstratia.

Ce a mai facut regimul criminal Basescu-Boc
Regimul Basescu-Boc a convenit cu asasinul economic FMI noi masuri care duc la sinucidere nationala si crima: insolventa Oltchim, insolventa Hidroelectrica si vanzarea ultimelor bunuri din avutia nationala: CFR Marfa, Transgaz, Complexul energetic Oltenia, companii extrem de importante pentru patrimoniul national, dar mai ales pentru siguranta si securitatea nationala. Tot ce mai are in proprietate poporul roman va fi instrainat. Resursele naturale vor fi vandute pe nimic strainilor. Guvernul amaneteaza viitorul copiilor nostri acceptand sa negocieze in genunchi un nou imprumut.

S-a dat liber la gazele de sist, impotriva intereselor romanilor. Guvernul a cedat santajului unor grupuri de interese, privatizand companii de stat si acordand licente de exploatare pentru resurse importante, fara dezbatere publica, fara transparenta si incalcand legea.

De ce au fost aprobate acordurile ce permit Chevron exploatarea gazelor de sist, in conditiile in care nu existau studii si nici cadrul legislativ specific care sa reglementeze conditiile tehnice de explorare-exploatare care sa evite riscurile geologice, de mediu, de poluare a apelor freatice?

CAS nu a scazut, asa cum a promis premierul, dimpotriva se anunta taxe noi. Guvernul pune biruri peste biruri peste o populatie tot mai saracita de coruptia si clientelismul regimului Basescu-Boc. Taranii vor plati taxe noi, mii de firme mici, baza economiei, vor intra in faliment din cauza schimbarii regimului fiscal.

Guvernul Basescu-Boc falimenteaza economia Romaniei, inchizand investitii vitale. Mii de oameni raman fara locuri de munca din cauza stoparii lucrarilor la autostrada Transilvania, centura Bucurestiului si metroul bucurestean. Este falsa si mincinoasa explicatia ca nu sunt bani. Bani exista, dar ei sunt furati de clientela PDL, de baroni sau sunt risipiti de ministri incompetenti, iresponsabili si penali.

Cea mai clara dovada a incompetentei si lipsei de viziune economica este CRESTERE ZERO inregistrata in 2012, dupa cresterea de 2,5% iregistrata in anul precedent. Crestere zero, Guvern zero. Ca si cum n-ar fi fost de ajuns, inflatia a muscat adanc din lefurile romanilor. Intregirile salariale in sectorul bugetar s-au dovedit praf in ochi.

In disperarea lui, PDL a semnat un acord secret cu UDMR prin care se angajeaza sa rezolve problema Universitatii UMF Targu Mures, cedand astfel unui santaj politic ordinar. Este inca un act incalificabil, de tradare a interesului national.

Guvernul criminal Basescu-Boc condamna bolnavii saraci ai Romaniei la moarte, obligandu-i sa-si plateasca externarile prin asa numita co-plata. Acelasi guvern a omorat deja zeci de bolnavi de cancer prin nepasarea iresponsabila. Bolnavii de cancer nu-si pot procura citostatice pentru ca guvernul criminal a "uitat" sa aloce banii pentru achizitia de medicamente. Cine raspunde penal pentru aceste crime?

Incompetenta a atins apogeul prin bataia de joc la adresa parintilor, copiilor si dascalilor. Nu se mai intelege absolut nimic din balbaielile Guvernului Boc: unde va avea loc clasa pregatitoare? La gradinita sau la scoala? La cati ani incepe un copil scoala? Guvernul Boc continua opera de distrugere a invatamantului romanesc.

Regimul Basescu-Boc pune botnita presei si calca in picioare libertatea de exprimare. Romania a ajuns singura tara din Europa in care se inchide o televiziune. OTV a fost inchis la comanda politica a premierului si presedintelui, cu ajutorul unui CNA aservit.

Sub guvernul Boc, Romania a ajuns rusinea Europei. Ultimul raport pe justitie arata ca Romania este departe de a fi un stat de drept si ca regimul Basescu-Boc nu-si doreste o reforma reala a justitiei. Romania e singura tara din UE care si-a pus penali in Guvern, e singura tara in care hotararile judecatoresti nu sunt respectate, e singura tara cu premier-plagiator in functie!

In privinta fondurilor europene, Romania a reusit contraperformanta de a fi tara cu cele mai multe programe suspendate de catre oficialii de la Bruxelles pentru fraude si nereguli.

Asistam la un jaf national in plina derulare. Este de datoria Guvernului sa lase tara fara datorii ascunse. Ce fac FMI si Comisia Europeana? De ce nu dau peste mana Guvernului? De ce il obliga sa se imprumute preventiv, dar apoi il lasa sa cheltuiasca acesti bani impreuna cu clientela politica?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!