duminică, 28 aprilie 2013

Cei 13 si misterul (26)

Piraţii vrură să tragă pluta indivizilor după ei, dar pluta nu acceptă să se lase condusă de altcineva decît de băiat. Se spri­jini cu toată puterea de nişte pietre care ieşiseră din apă să vadă ce se întîmplă.
Nereuşind s-o pornească din loc, piraţii o lăsară în voia rîului şi reveniră la prizonierii de pe pluta lor.
Bufniţa îşi scoase capul dintre aripi şi se uită la băiat. El o recunoscuse din primul moment pe Cora, aşa că-i zîmbi ştrengă­reşte.
Bufniţa se prefăcu că nu observă şi se adresă lupului:
       Ar fi bine să-l legi pe băiat. Pe ceilalţi îi percheziţionăm noi.
    În acea clipă, Rosamunda se sculă de lîngă Beatrice care morfo­lea înspăimîntată codiţa lui Porthos şi ridicîndu-şi labele în aer, strigă:
        Indurare!
Inocentul o privi plin de curiozitate.
    Vă dau tot ce am, continuă pisica înfrigurată şi scoase din săculeţul ei brăţările şi cerceii lucitori. Luaţi-le, numai nu-i faceţi nimic băiatului.
Lupul rînji batjocoritor şi începu să-l lege cu sfoară pe băiat.
Cora se muncea să ciugulească ţintele de pe cochilia lui Dick, vulturul scotoci cu ciocul prin pistoalele mopsului şi dădu peste cîţiva cărăbuşi leşinaţi.
Jderul chior se apropie de Vasilica, dar găina prinse curaj şi tocmai cînd piratul se aştepta mai puţin, îl pocni cu un ou în cap. Jderul se clătină ameţit şi căzu la picioarele Ortansei. Barza nu urmărise scena şi închipuindu-şi că jderul făcuse asta din proprie iniţiativă, îi spuse tristă:
       Poţi să te ridici. Niciodată n-am ţinut la tine.
Piraţii se năpustiră asupra Vaslichii dar indivizii, încurajaţi de îndrăzneala găinii, îi atacară pe la spate.
Toată nădejdea şi-o puseră în Dick. Melcul se porni să um­ple cu bale pluta, făcîndu-i pe piraţi să alunece într-una.
Bonifaciu îşi desfăcu cureaua şi începu să lovească în dreapta şi în stînga, învineţind din gre­şeală urechile iepuroaicei. Beatrice se luase la trîntă cu ţînţarul. Vasilica se smulse din labele lupului şi reuşi să se ascundă în spatele Ortansei. De acolo îi aproviziona pe Porthos şi pe Rosamunda cu ouă. Cei doi bombar­dau cu ele pe Cora şi pe liliac.
Ursula îi puse piedică vulturului şi cînd acesta se răsturnă, îl ciupi şi-l înţepă cu unghiile, cît putu de tare. Crezînd că şopîrla îl gîdila, vulturul leşină de rîs.
Văzînd într-un colţ al plutei o sfoară măricică, lui Dick îi veni o idee. Făcu din ea un lassou şi cînd liliacul se apropie de Vasilica, melcul îl prinse în laţ.
Lupul se ridică de jos spumegînd de furie. Rosamunda, cu blana zbîrlită şi fulgere în priviri, îi tăie calea, stupindu-l. Îl simţi în spate pe jder şi se întoarse, prinzîndu-1 între labe. Inocen­tul se repezi s-o muşte, dar pisica i-l azvîrli pe jder în gură.
Beatrice căpătase culoarea roşcată de la înţepăturile ţînţarului, iar el se albise în smocurile smulse de pe iepuroaică, în timpul încăierării.
Vlăguit, ţînţarul nu mai opuse nici o rezistenţă cînd Ursula îi făcu vînt în apă.
Cora, mînjită cu gălbenuş, se aruncă asupra Ortansei. Dick se băgă între ei şi provocă pe bufniţă la duel. Piratul Roşu îi dădu pe furiş cîteva gloanţe. Cora făcu rost de un pistol de la lup şi trase prima, dar ochi greşit şi-l nimeri pe jder. Mînios, jderul sări la ea, iar Dick profită, împuşcîndu-i discret în ceafă. Jderul o muşcă pe Cora de aripă şi bufniţa văzînd că nu-i chip să scape, începu şi ea să dea în el.
     Vulturul se trezi din leşin şi se uită buimac în jur.
Scăpat din laţ, liliacul trecu în goană pe lîngă el, mormăindu-i înciudat:
       Laşule, nu ţi-e ruşine să dormi?
        Ce-ai zis? ţipă vulturul răguşit de indignare.
Dar liliacul nu-1 auzi, căci se luase la bătaie cu Ortansa. Barza îl lovea cu ciocul în cap şi se învîrtea pe loc, neştiind cum să-i vină de hac. Tocmai atunci vulturul tăbărî asupra lui şi din două mişcări îl doborî. Lupul sări să-l apere.
     In curînd se încinse o bătălie înverşunată între piraţi.
Mopsul fugi la băiat şi-i tăie cu dinţii sfoara, eliberîndu-1. Ajutat de micii săi prieteni, băiatul îi aruncă în apă pe piraţii care se mai luptau între ei. Rămaşi singuri pe plută, indivizii por­niră cu mare viteză spre alte aventuri.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!