vineri, 7 iunie 2013

Antonescu si homosexualii

Ultimul subiect care incinge spiritele romanilor este modificarea constitutiei la capitolul "Familia". Iata care este punctul nevralgic: in actuala constitutie, Art.48 Al.1 suna astfel: "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor", iar in proiectul noii constitutii, fraza citata se modifica dupa cum urmeaza: "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor".
Asadar, daca noua constitutie va  fi adoptata, termenul de "soti" se va inlocui cu "barbat si femeie", impiedicandu-i pe homosexuali sa se casatoreasca, pentru ca o lege care le-ar permite asa ceva va fi automat neconstitutionala. 
Cum era de asteptat, romanii au sarit la bataie, unii sustinand ca noua formulare e ceea ce ne trebuie noua, romanilor, ceilalti afirmand ca o atare prevedere este anti-europeana, retrograda etc.
Punctul meu de vedere, pe care l-am mai exprimat pe blog, este urmatorul: mi se pare OK ca homosexualii sa fie priviti ca oameni intre ceilalti oameni, la fel cum sunt priviti negrii, cei cu sindrom Down ori martorii lui Iehova. De aici insa rezulta ca ei trebuie sa stea in banca lor si sa se bucure de drepturi, iar nu sa defileze prin centrele marilor orase cu pene infipte in dos. Daca sunt oameni ca toti ceilalti, n-au niciun motiv sa organizeze parade. Altminteri, orice categorie de oameni ar fi la fel de indreptatita sa atraga atentia prin manifestatii. Dar surzii nu marsaluiesc pe strazi, nici diabeticii, nici blondele. In strada se iese atunci cand sunt incalcate drepturile unei categorii de oameni. De exemplu profesorii ies in strada cand nu-si primesc salariile, bolnavii cand nu mai exista medicamente, femeile musulmane cand li se interzice sa poarte burka. Dar homosexualii si lesbienele pentru ce trebuie sa iasa in strada? Nu li s-a recunoscut dreptul de a fi homosexuali si lesbiene? Nu pot sa-si declare liberi orientarea? Nu au acces la orice fel de joburi si functii?
Iata insa ca noua constitutie vrea sa-i puna la colt pe homosexuali: ei nu-si vor putea intemeia familii prin casatorie. Pentru ei se va inventa altceva - unii vorbesc deja despre parteneriate civile. Numai ca acesti oameni vor sa se poata casatori - in felul asta ar putea beneficia de anumite drepturi pe care le au sotii de sexe opuse. De exemplu, ar putea sa beneficieze de acordul reciproc in chestiuni legate de mosteniri, de credite, de adoptii. Interesul lor e mare pe directia asta. Daca insa noua constitutie le va zburataci sperantele, vor determina reactii internationale si Romania va fi privita din nou ca o tara de inapoiati. Numai ca pe Antonescu - omul care conduce comisia care se ocupa cu revizuirea Constitutiei, nu il intereseaza lucrul asta. El se gandeste ca anul viitor, la prezidentiale, ar da bine sa se prezinte drept aparatorul valorilor sfinte ale romanismului, eroul care i-a impiedicat pe homosexuali sa vicieze stravechile noastre obiceiuri sanatoase si alte lucruri asemanatoare. Pentru a-si atinge scopul - acela de a fi presedinte, il vad in stare sa puna din nou Romania in dificultate. A mai facut-o, fara sa clipeasca, anul trecut, cand a atacat Uniunea Europeana, s-a ratoit la Angela Merkel, l-a persiflat pe Barosso si a debitat lungi serii de populisme cu iz de comunism statut, doar-doar o sa-i reuseasca referendumul menit sa-l urce pe jiltul de la Cotroceni. Slava Domnului, n-a reusit. Acum incearca din nou, cu aceleasi mijloace. Sper sa fie ultima lui manifestare pe scena politica romaneasca.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!