luni, 12 august 2013

Constanta - un judet de milogi

L-am vazut pe primarul de Constanta, Radu Mazare, filmat la ultima sedinta de consiliu local. Omul era imbracat in camasa, pantaloni scurti si slapi. Da, slapi. Ziceai ca a iesit din baie. Poate ca de acolo si iesise. Poate venea direct de pe plaja, unde avusese altercatia cu fotbalistul Petrolului, tunisianul Hamza, care acum zice ca nu mai vede cu un ochi din pricina loviturilor pe care le-a primit de la oamenii primarului. Sau poate venea de la o intalnire cu presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, omul care cand simte ca-l ia somnul opreste masina oriunde s-ar afla - de exemplu in intersectie - si se culca. Nici n-are importanta de unde venea. Ceea ce conteaza e cum venea.
E al dracu' de important cum vii la o sedinta de consiliu local sau judetean, la parlament, la minister etc etc. E chestie e respect. Mazare zice asa: nu-i important cum te imbraci, e important ce faci, degeaba te imbraci la costum daca nu faci nimic etc. Dar astea sunt argumente de doi lei. Pentru ca atunci cand tu esti alesul meu, reprezentantul meu, trebuie sa ma respecti. Cand te duci la sedinta, trebuie sa imi transmiti ca pentru tine sedinta aia e importanta: „uite, ma duc la sedinta si pentru asta ma imbrac in mod special cu anumite haine, nu merg acolo tinand cate doua curve de gat, nu fumez, nu beau, nu injur, ma port intr-un fel anume, pentru ca sedinta asta nu e un rahat pentru mine”.
Nu e cazul lui Mazare. El nu da doi bani pe notiuni precum respectul. El vine la sedinta de consiliu la fel cum vine la baie. Ori isi goleste intestinul, ori se lupta pentru binele constantenilor, pentru el e acelasi lucru. Unor romani asta le spune ceva. Constantenilor nu le spune nimic. Constantenii sunt indiferenti daca primarul lor se imbraca in nazist si defileaza pe scena, sau daca acelasi primar merge la vot insotit de zece domnisoare sexy imbracate in costume de baie. Pentru constanteni, important e ca primarul sa le dea de pomana zahar si malai odata la doua luni. Asta e tot ce pot constantenii. Moldovenii din Bacau au fost mai destupati la minte: i-au dat cu flit mafiotului Sechelariu. La Constanta, oamenii il voteaza pe Mazare - indiferent ce ar face el. Sunt gata sa pun pariu ca Mazare o sa iasa din nou primar la urmatoarele alegeri, chiar daca, sa zicem, incepand de maine dimineata, ar face zilnic un tur al orasului si le-ar urla constantenilor intr-un megafon: ”bai paduchilor, ma piș pe voi”. Pentru constanteni asta nu ar conta. Ar conta sfertul de kil de zahar bilunar.
Constanta - un judet de milogi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!