miercuri, 14 august 2013

Eliberarea lui Becali

Aflu cu satisfactie ca judecatorii nu i-au permis lui Becali sa se duca acasa pentru trei luni. El va ramane in puscarie pana la ispasirea pedepsei pe care a primit-o pentru faptele lui. In acelasi timp, vad in presa ca a aparut un individ care se ofera sa execute el pedeapsa in locul lui Becali, sustinand ca respectivului infractor ar trebui sa i se spuna Maria-Ta si nu sa stea la puscarie. 
Eu ma intreb mereu, cand vad asemenea imbecili, ce-o fi in capul lor. Ce poate fi in capul unui om care se ofera sa execute o pedeapsa in locul altuia, altceva decat confuzie majora? Hai sa judecam putin. Ionescu face o crima, este judecat si condamnat. Vine Popescu si zice: „vreau sa fac eu puscarie in locul lui Ionescu”. Frumos, dar daca asa ceva ar fi permis, s-ar intampla doua lucruri: un vinovat (Ionescu) ar sta in libertate si un nevinovat (Popescu) ar sta la puscarie. Oare sa fie in regula asa ceva? Nicidecum. Romanul care a facut propunerea respectiva este, probabil, un individ redus mintal.
Schema dupa care opereaza mintea unui asemenea individ este simpla: Becali a dat bani (nu conteaza ca furati) la biserici si la anumiti oameni amarati - Becali a ajuns la puscarie pentru ca a furat bani - eu ma duc sa-l apar pe Becali, sa-i zic Maria Ta si sa fac puscarie in locul lui. Intr-o forma sau alta, foarte multi romani rationeaza conform aceleiasi scheme. Babele care-i trimit lui Becali cupoanele lor de pensie, participantii la dezbateri televizate care despica firul in patru incercand sa arate ca Becali e o victima, cu totii sunt niste oameni care ori nu inteleg ce inseamna ca legea sa-si faca treaba, ori isi baga picioarele in ea de lege, care e buna doar atunci cand le convine lor. Acesti oameni sunt multi. Foarte multi. Ingrijorator de multi. 
Alo, voi aia care ziceti ca sunteti mandri pentru ca sunteti romani, sunteti mandri inclusiv pentru ca foarte multi dintre voi sunt fani Becali si nu inteleg care e rolul legilor intr-un stat?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!