marți, 17 septembrie 2013

Jobenul lui Basescu

Am urmarit ieri interviul acordat de Victor Ponta postului de televiziune B1Tv. Cea care i-a pus intrebarile a fost Madalina Puscalau, o persoana care s-a aratat mai iscusita si mai curajoasa decat Ion Cristoiu. In precedentul interviu, Cristoiu a fost mai mult decat jalnic, incat parca imi venea sa cred ca a fost platit ca sa nu-l incomodeze nicicum pe Plagiatorul Dedublat. Madalina Puscalau insa a facut exact ceea ce trebuie intr-un interviu cu un personaj public: i-a pus intrebari delicate si, mai cu seama, atunci cand Ponta raspundea batand campii, l-a tot readus la subiect. 
Nu o sa comentez declaratiile lui Ponta pe diverse teme de importanta nationala, intrucat el nu spune niciodata nimic important pe astfel de teme. N-o sa spun nimic nici despre atacurile premierului la adresa lui Antonescu - fostul prezidentiabil PNL-PSD, pentru ca numai un prost isi putea inchipui ca cei doi vor merge pana la capat cu incropeala numita USL. PSD va scoate un candidat propriu si Antonescu va candida (daca nu cumva se vor mai intampla anumite lucruri) din partea PNL. Prostii care au votat cu ambele maini incropeala USL, vor ramane cu buzele umflate. Unii vor intelege ca au fost - pentru a cata oara? - victimele unei manipulari, altii nu vor intelege nimic. Pana la urma, asa se face istoria.
Voi spune insa cateva cuvinte despre felul in care a ales Victor Ponta sa resusciteze chestiunea presedintelui malefic, veche tema de campanie pro-suspendare a incropelii USL. Am constatat, nu cu putina mirare, ca Ponta a decis sa se adreseze poporului roman ca unei clase de elevi mici, care inca nu stiu prea bine sa scrie si sa citeasca. Pe un ton didactic, cu o expresie plina de suficienta, Plagiatorul Dedublat a rostit urmatoarele tembelisme: "Cred ca Traian Basescu este dusmanul romanilor. Faptul ca anul trecut a fost demis de 90% din romani il face sa ne dusmaneasca pe toti si Traian Basescu vrea in finalul mandatului sau sa faca cat mai mult rau Romaniei: sa-i pedepseasca si pe minerii de la Rosia, si pe cei de la Navodari care lucreaza la Rompetrol, pe toata lumea. El vrea sa opreasca si sa distruga cat mai mult - dupa el, potopul".
Nu ma indoiesc ca astfel de mesaje prind la betivanii atrofiati de alcoolul etilic pe care-l beau in baracile numite carciumi din satele romanesti. Am de asemenea incredintarea ca vorbele lui Ponta sunt ascultate si aprobate de tot felul de gropari, vidanjori si hingheri din marile orase. Stiu ca, din pacate, exista romani cu studii medii sau chiar cu facultate, care dau crezare unor astfel de declaratii. Dar cred ca trebuie sa fii de o nerusinare infinita si de un tupeu monstruos ca sa te adresezi romanilor ca si cum cu totii ar fi gropari, vidanjori si hingheri. Eu unul ma simt jignit cand il aud pe primul ministru spunandu-mi despre presedintele tarii ca ma dusmaneste si ca vrea sa-mi distruga tara.
Vestea buna e ca Antonescu a iesit si el la atac, facandu-l pe Ponta parsiv, incapabil sa-si asume decizii si in multe alte feluri, toate extrase, parca, din jobenul lui Basescu. Sper ca de aici sa i se traga Plagiatorului Dedublat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!