joi, 12 septembrie 2013

Un premier de carton

Cu toate ca nu merita sa scriu despre Ponta, o s-o fac, intrucat comportamentul iresponsabil al acestui individ funest pentru Romania ne-a dus in punctul in care putem avea probleme uriase. E vorba, desigur, de afacerea exploatarii de la Rosia Montana, pe care asa au manevrat-o USL si premierul de carton Ponta, incat cei de la Gabriel Resources au anuntat ca ne vor cere despagubiri de patru miliarde de dolari.
Victor Ponta a venit in fruntea guvernului pe un val de antipatie fata de Basescu. In proiectul ticluit de Dan Voiculescu, Ponta era omul destinat functiei de premier, iar Antonescu celei de presedinte. Au trantit guvernul Ungureanu, apoi au calcat cu toata talpa pe Constitutie, suspendandu-l pe Basescu. Antonescu s-a dus la Cotroceni, interimar, dar dupa o decizie a Curtii Constitutionale, referendumul pentru demiterea lui Basescu a fost invalidat și Antonescu a plecat cu coada intre picioare. Apoi a inceput campania pentru alegeri. Ponta si Antonescu au mers brat la brat, rostind un unic mesaj: Basescu este lupul cel rau, iar noi suntem impotriva lui Basescu. Au promis ca vor face ordine, lumina, dreptate, imediat ce vor ajunge la putere. Populatia lipsita de educatie le-a dat crezare si cei doi au castigat un procent urias din voturile romanilor, aducand USL la putere cu 70 de procente.
Apoi s-a dovedit ca Antonescu nu mai are si altceva de spus decat ca Basescu este lupul cel rau, fara sa-si dea seama ca in felul asta se transforma in ochii populatiei intr-unul din cei trei purcelusi din poveste, alaturi de Ponta si Voiculescu. Iar Ponta, la guvern, a aratat ca nu este nimic altceva decat un premier de carton, un om slab, un gurist ordinar, care nu stie sa faca altceva decat sa minta fara sa clipeasca, in legatura cu orice subiect. Marea gaselnita a lui Ponta a fost ca poate sa spuna linistit un lucru si contrariul sau, pentru ca populatia needucata oricum nu intelege nimic. In nesimtirea lui, premierul de carton a crezut ca o sa-i tina si cu Uniunea Europeana, asa ca s-a apucat sa dea la Bruxelles mesaje pe care le contrazicea la Bucuresti. Ba ca el nu a zis, ba ca s-a exprimat in engleza, ba ca a fost tradus gresit. UE s-a lamurit rapid si Merkel l-a chemat pe politruc in Germania unde i-a spus ca asa nu mai tine. De-atunci, premierul de carton nu mai merge nicaieri, sta cuminte acasa si ii minte pe romani. 
A aparut apoi pe tapet afacerea Rosia Montana. Premierul de carton a inceput s-o scalde. Din promisiunile facute în campanie pe aceasta tema s-a ales praful. Individul a ajuns pana acolo incat a semnat proiectul ca premier, anuntand in acelasi timp ca o sa voteze impotriva lui ca parlamentar. Nerusinarea lui Ponta a atins, cu acest prilej, cote paroxistice floride. Lumea a iesit in strada cerand renuntarea la exploatare. Imediat s-a infiintat si Antonescu, sustinand ca proiectul nu trebuie aplicat, asta ca sa castige simpatia celor care manifestau la Bucuresti. Totul s-a transformat intr-un circ jenant. Cei doi mascarici care ne conduc au inceput sa se ciorovaiasca intre ei, punand in pericol insailarea in fruntea careia se afla - recte USL. 
Urmarea a fost logica: Gabriel Resources a amenintat cu justitia si cu daune imense.
Asta este tot ce poate premierul de carton. Victor Ponta crede ca poate minti la nesfarsit pe toata lumea, ca poate sa aiba mereu doua pozitii diferite pe acelasi subiect si, mai ales, ca de fiecare data cand este prins cu mîța-n sac, poate sa arunce responsabilitatea pe umerii lui Basescu. Ei bine, de data asta i s-a infundat, pentru ca adevarul iese pana la urma la lumina.
Cand guvernul Boc a contractat imprumuturi de la FMI, opozitia condusa de Voiculescu si dezgustatorii lui mercenari au inflamat populatia pana la delir: ne arvunesc viitorul, pe noi nu ne-au intrebat etc. Iata ca acum Ponta face acelasi lucru - pentru ca, evident, altfel nu se poate. Banii luati de la FMI sunt bani care chiar daca se restituie cu dobanzi maricele, sunt necesari ca aerul, pentru ca ei sunt insotiti de increderea potentialilor investitori din alte state si, una peste alta, misca economia. Dar banii pierduti de Ponta, in caz ca se va ajunge in justitie cu Rosia Montana, cei patru miliarde de dolari aruncati din cauza impotentei acestui guvern si a premierului sau de carton, despre ei ce-o sa spuna televiziunile purcelusului Voiculescu? Dar presedintele care nu este, ma refer la cel de-al treilea purcelus, Crin Antonescu, ce-o sa ne mai guițe de la tribuna?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!