vineri, 4 octombrie 2013

Blestemul uselistilor

Faptele sunt urmatoarele: in 2012, sub conducerea lui Dan Voiculescu, PSD si PNL au incercat o lovitura de stat, vizand debarcarea lui Basescu si preluarea controlului absolut asupra tuturor institutiilor statului. Scopul final: rezolvarea favorabila a dosarelor de coruptie ale lui Voiculescu, Dragnea etc. Lovitura de stat nu a reusit datorita interventiei UE si SUA si, in ultima instanta, datorita Curtii Constitutionale. Astazi, avem prilejul sa vedem ce s-ar fi intamplat in mod constant in Romania daca puciul lui Voiculescu ar fi reusit. 
Intervenind brutal in mecanismele justitiei, Victor Ponta a exercitat, prin oamenii pusi de el - recte procurorul general Nitu - presiuni privind revocarea din functie a unui procuror care lucra la anumite dosare fierbinti, printre care cel al lui Dragnea privind fraudarea referendumului. Nitu s-a executat, procurorul Papici a fost revocat din functie, numai ca dosarul lui Dragnea ajunsese deja pe masa sefului DNA. Ponta, in cel mai pur stil stalinist, a declarat ca Papici este "basist" si ca intocmea dosare politice. Scandalul s-a amplificat rapid. Pana si Ion Iliescu  a iesit public si a spus ca Ponta trebuia sa isi tina gura. Crin Antonescu a prins momentul si i-a aplicat lui Ponta un upercut, acuzandu-l ca a vorbit in numele procurorului general. Varanul a crezut ca prinde si el un tren si a cerut suspendarea lui... Basescu, pentru ca a declarat ca a vorbit la telefon cu Nitu. In sfarsit, Ambasada SUA a reactionat ferm, cerand din nou, apasat, proceduri corecte si transparente, exact cum ceruse si anul trecut, cu prilejul tentativei de lovitura de stat. Ambasada Olandei a exprimat un punct de vedere asemanator.
Ponta si mafia pe care o reprezinta si-au inchipuit ca daca au stat linistiti un an si ceva, americanii vor crede ca in Romania s-a instaurat statul de drept, asa ca nu vor mai fi atat de atenti la ce se petrece. Dar s-au inselat: americanii sunt cu ochii pe noi, UE la fel si nu permit niciun fel de derapaj de la principiile comune, la care Ponta si mafia lui au aderat de bunavoie. Ma gandesc ca trebuie sa fii deosebit de tampit ca sa crezi in continuare ca Ponta si ceilalti sunt oameni de buna credinta, ca sunt niste democrati, ca isi respecta promisiunile, ca sunt dispusi sa accepte principiile de baza ale UE. Nici vorba, Ponta si ai lui sunt, simplu, niste impostori periculosi, care n-ar pregeta sa faca Romania varza daca interesele mafiotilor pe care-i reprezinta le-ar cere-o. 
Sincer, cred ca multi uselisti blesteama ziua in care Romania a intrat in NATO si pe cea in care a aderat la Uniunea Europeana. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!