vineri, 1 noiembrie 2013

Rating cu Anca Petrescu

Zilele astea, televiziunile fac rating aducand in studiouri diverse personaje care abereaza pe tema "Anca Petrescu". Tampenii mai mari si mai nerusinate rar mi-a fost dat sa aud. Si chiar nu ma asteptam sa vad oameni de asemenea factura precum aia care sunt invitati sa comenteze la moartea "mamei" Casei Poporului.
Dupa cum se stie, Anca Petrescu a raposat intru Domnul in urma unui accident de masina si a unei infectii intraspitalicesti. Intrucat ea n-a fost un om de rand, din aia care asteapta pomeni de la politicieni, sigur ca moartea ei s-a transformat in eveniment national si prilej de evocare a glorioasei epoci de aur. Pe mine chiar nu ma intereseaza ce merite o fi avut aceasta femeie de i s-a incredintat, pe cand avea doar 28 de ani, proiectul "Casa Poporului". Poate istoria va elucida acest mister, poate nu. Ce ma intereseaza pe mine este imbecilitatea manifesta a celor care vin sa povesteasca despre "marile merite" ale arhitectei. Am sa dau un exemplu absolut revoltator.
La un post de televiziune a fost invitat un individ cu o figura simetrica, fara expresie, aducand cu o masca rumenita, care a eructat urmatoarea idee: "un mare merit al Ancai Petrescu este acela ca a stiut sa inglobeze in constructie ideile lui Ceausescu". Cu alte cuvinte, Ceausescu avea niste idei de cum trebuie sa arate Casa Poporului si Anca Petrescu le-a preluat, inserandu-le in proiect fara sa-i altereze totusi esenta.
Si care e meritul aici mai animalule (vorba patronului tau spiritual)? Ceausescu nu a fost nimic mai mult decat un cizmar analfabet devenit, datorita unei serii de conjuncturi speciale, lider absolut al romanilor si transformat rapid in dictator criminal. Ce merite are un arhitect, deci un om care a facut facultatea de arhitectura, atunci cand preia in proiectele sale ideile unui cizmar analfabet si criminal? Nu numai ca nu are niciun merit un astfel de om, dar pentru asa ceva el merita scuipat intre ochi, nu apreciat. Daca Anca Petrescu i-ar fi spus verde in fata Geniului Carpatilor ca ideile lui sunt niste tampenii si ca ea nu-si bate joc de meseria ei etc, atunci abia ar fi meritat aprecierea noastra. Asa insa.... dar de morti numai de bine, nu-i asa?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!