miercuri, 11 decembrie 2013

Incredibila obraznicie a lui Crin Antonescu

"Cred că este normal ca Ambasada Olandei să se informeze. Cred că este normal ca noi, reprezentanţii Camerei Deputaţilor - acolo s-a discutat acest lucru - să informeze la rândul lor ambasadele îngrijorate şi să vadă că nu e niciun motiv de îngrijorare"
Ce credeti ca e asta? Vreo iesire de-a lui Hrebenciuc? Vreo ultima zvarcolire de-a lui Ion Iliescu? Nici pomeneala! Va spun eu: este declaratia lui Crin Antonescu, presedintele Senatului si prezidentiabil al USL dupa ce ambasada Olandei la Bucuresti a transmis un comunicat cu urmatorul mesaj principal: "Ambasada Regatului Ţărilor de Jos urmăreşte cu îngrijorare amendamentele şi aşteaptă evoluţiile viitoare". E vorba, desigur, de amendamentele la Codul Penal prin care alesii neamului (70% USL) isi asigura ceea ce presa deja numeste "superimunitatea".
Dupa Olanda, aceeasi ingrijorare au exprimat-o si Comisia Europeana, apoi Marea Britanie, Germania si, desigur SUA. Putem deduce ca mesajul lui Crin Antonescu catre toti acestia este "informati-va". Ceea ce se traduce asa: toti cei care au exprimat ingrijorare pentru ce se intampla in Parlamentul Romaniei sunt neinformati sau, poate, dezinformati. Adica vorbesc fara sa stie despre ce este vorba. Dupa mine, asta este o obraznicie fara seaman, care arata ca Antonescu s-a format pe deplin ca politruc de esenta totalitara. Este o declaratie de care Kim Jong Un ar fi mandru.
Probabil Antonescu isi inchipuie ca tarile UE si SUA, trimit in strainatate ambasadori de genul lui Daniel Barbu, cel pe care Antonescu l-a pus in fruntea Ministerului Culturii useliste pentru ca s-a remarcat prin retorica anti-basista. Se insala profund. Ambasadorii sunt oameni cu cariere diplomatice, nu urechisti de genul lui Andrei Marga - Calorifer, oameni antrenati, priceputi, cu experienta. Sa ne inchipuim ca un asemenea om, sa zicem ambasadorul Olandei, exprima o pozitie in legatura cu adoptarea unei legi. Cine poate sa isi inchipuie ca el o face in necunostinta de cauza, luandu-se, eventual, dupa niste zvonuri sau dupa ce i-a soptit la ureche nu stiu care personaj interesat sa-l determine sa adopte o anume pozitie? Declaratia ambasadorului este o declaratie a tarii care l-a trimis s-o reprezinte in Romania. Isi da seama Antonescu de gravitatea afirmatiilor lui? Sincer sa fiu, nu cred. El rosteste ceea ce crede ca da bine la alegatori si dupa parerea mea greseste inca odata. Antonescu isi permnite sa scuipe pe ambasade pentru ca numara zilele pana la alegerile prezidentiale si crede ca o poate scalda pana atunci pastrandu-si electoratul nostalgic comunist. Eu ii spun simplu: "Nu poti, Crin, s-o scalzi si sa ajungi presedinte prin frauda morala; nu poti sa iti dai arama de anti-democrat pe fata in felul asta si apoi sa speri ca Europa nu va observa sau ca va tolera; nu poti sa pui viitorul tarii la mezat ca sa sustii monstruozitatea USL pana te va unge presedinte; nu poti sa discreditezi PNL pana acolo unde nu-l mai poate spala nicio revolutie a bunului simt din lumea asta."


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!