miercuri, 11 decembrie 2013

O natie de escroci

Pe orice televiziune de stiri ai comuta, subiectul principal al dezbaterilor este modificarea codului penal votata ieri, aproape pe sest, de catre parlamentarii USL. Si nu-i de mirare, pentru ca actiunea USL este, oricum ai privi-o, ceea ce se defineste, metaforic, prin expresia "a-ti da arama pe fata". Daca se mai indoia cineva ca USL doreste sa conduca Romania prin metode primitive de tip mafiot, acum are o dovada mai mult decat limpede ca lucrurile stau intocmai asa. Iar daca si acum mai exista oameni care in mod sincer cred ca USL este un partid de oameni cumsecade, care vor binele tarii, atunci, iertat sa fiu ca spun asta, aia nu pot fi decat niste dobitoci - in sensul ca puterea lor de intelegere lor este la nivelul celei a unui dobitoc (oaie, vaca etc).
Prin niste modificari aparent neinsemnate la Codul Penal, uselistii si-au scos alesii de sub lupa DNA si ANI. Sigur ca acum ei ies pe rand la rampa si spun ca a fost vorba doar de o punere a legii in conformitate cu realitatea, pentru ca alesii nu sunt functionari publici si erau incadrati gresit in aceasta categorie. Nu stiu ce microcefal din triburile africane ar putea sa inghita o astfel de explicatie. Bun, alesii nu sunt functionari publici si tu vrei sa repari neconcordanta. Dar cand ii scoti din aceasta categorie, DNA si ANI nu mai au dreptul sa faca anchete asupra lor. Daca intentia USL ar fi fost doar repararea erorii de incadrare, nimic nu-i putea impiedica sa adauge un articol prin care sa extinda si asupra lor jurisdictia ANI si DNA. Numai ca n-au facut-o, asa ca intentia lor a devenit clara. Sincer, nu stiu cum poate PNL sa participe la o asemenea ticalosie. Mai este oare PNL un partid modern, democrat, progresist, sau si-a pierdut total identitatea in mocirla intereselor mafiote? Daca as avea ocazia, i-as spune lui Crin Antonescu: "ai grija ca se apropie judecata pentru felul in care ai condus PNL".
Deja ambasadele Olandei, Marii Britanii si ai altor tari din UE au reactionat. Ambasadorul SUA a reactionat. Comisia Europeana a reactionat. Cu totii isi exprima ingrijorarea fata de acest nou atac la principiile constitutionale. Ce arata asta? Ca noi suntem pe alt palier decat Europa in ce priveste acceptatea principiile de functionare care definesc unui st democratic. Ei au ajuns la un nivel pe care ne-am angajat sa-l atingem si noi. Dar, ca o natie de escroci ce suntem, doar simulam aceasta dorinta. Pur si simplu noi nu vrem sa fim cu adevarat, ci doar sa beneficiem, nemeritat, de avantajele plasarii la acel nivel. Suntem exact ca o trupa de tigani lautari care se jura ca vor sa participe la un festival de muzica clasica unde participarea este premiata cu bani seriosi, sunt acceptati, apoi, cand ajung pe scena, incep sa cante Mozart, dar introduc din loc in loc acorduri din Romica Puceanu. 
Ceva mai grotesc chiar nu cunosc: indobitocesti populatia asmutind-o ani si ani impotriva celor care pun justitia sa functioneze pe principii europene, apoi preiei puterea prin votul celor pe care i-ai indobitocit, avand grija sa trimiti in Parlament o mul]ime de indivizi corupti si imorali, escroci, banditi etc, dupa care te apuci si modifici legile in asa fel incat sa-ti pui la adapost alesii in fata justitiei. Si dupa ce faci marsaviile astea, te duci senin in fata Europei si spui ca nu ai nicio problema, ca ti-ai indeplinit obligatiile si ca astept acum banii promisi.
Daca ar fi reusit anul trecut sa scape de Basescu, acum banda ticalosilor n-ar fi avut niciun fel de probleme: Antonescu promulga rapid mizeria, pentru ca, asa cum a declarat deja, "nu exista niciun motiv de ingrijorare" cu privire la noile modificari. Asa insa, mai trebuie trecut hopul Basescu. Presedintele e singurul care rezista, desi romanii indobitociti il injura rupestru, conform cu puterea lor de intelegere. 
Daca ar mai trai Petre Tutea, m-as duce chiar acum la el si l-as intreba: "unde sunt romanii aia destepti de bubuie despre care vorbeai mereu, pentru care ai facut puscarie si in destinul carora ai crezut toata viata?"


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!