joi, 9 ianuarie 2014

Mafia din invatamant

Scandalul de la Scoala 10 din Bucuresti, in care este implicata invatatoarea spagara, care cerea pe fata bani de la parinti pentru diverse cadouri de sarbatori, a ajuns in punctul in care Inspectoratul Scolar face o ancheta. Astazi, din cate vad la televizor, s-a ajuns la niste concluzii: directoarea scolii a demisionat (ea fiind numita cu delegatie), iar reprezentantul Inspectoratului a iesit pe sticla si a facut o dare de seama. Exact, asa-i zice, o dare de seama, intrucat n-am perceput nici cea mai mica diferenta intre ce a citit inspectorul ala si ceea ce puteai auzi pe la sedintele cu conducerea din vremea comunistilor. 
Inspector care ancheteaza la Maria Rosetti
Dar ce-a declarat respectivul? Simplu: in urma audierilor efectuate la scoala Maria Rosetti in cazul doamnei invatatoare bla bla, o pagina de introducere, comisia Inspectoratului bla bla alta pagina de amanunte privind cine a infiinta comisia, cu ce scop etc, a decis urmatoarele: a incetat detasarea doamnei directoare Cutarescu - acest lucru a fost solicitat chiar de dansa. In continuare se vor lua toate masurile necesare pentru ca astfel de lucruri sa nu se mai repete, se va tine o stransa legatura cu parintii, Inspectoratul Scolar va prelua si va analiza cu prioritate orice fel de plangeri venite din partea parintilor, pentru a opri...pentru a curma...pentru a stopa...  
Pentru a voma, va spun eu, a voma pe sistemul asta nenorocit de invatamant, plin de spagari, de maniaci, de incompetenti, de dezaxati, in care copiii sunt batuti, amenintati, santajati si invata orice in afara de lucrurile care i-ar ajuta sa se integreze in noua societate, sa faca fata provocarilor care vor veni peste ei cu viteza ametitoare. Si cand se sparge buboiul pe ici pe colo, se face repede o comisie, Inspectoratul trimite la fata locului cate un umflat care vorbeste limba de lemn, se completeaza niste formulare, se face o dare de seama in care nu se spune nimic si gata. Profesorul corupt isi angajeaza un avocat care iese si ala pe sticla si spune sibilinic "vinovatia domnului profesor nu a fost dovedita, pana la proba contrarie domnia-sa ete nevinovat, deci poate sa intre in continuare la clasa si nu are niciun motiv sa demisioneze", dupa care, incet incet, scandalul se stinge. Mai iese Androneasca la televizor si clampane cu vocea ei de Ponta efeminat "ar fi o nedreptate sa incriminam intregul sistem, si spun asta gandindu-ma la acei multi dascali care isi fac datoria constiincios" si alte asemenea viclenii manipulatoare. In cele din urma, profesorul corupt primeste o mustrare sau este mutat la alta scoala, unde continua sa ia spaga si sa comita fapte de coruptie.
Stiti ce inseamna toate astea? Simplu: sistemul de invatamant este de tip mafiot. Profesorii se apara intre ei, directorii nu iau nicio masura cand afla ce fac unii la clasa, totul e sa nu afle presa. Nu e nicio diferenta intre sistemul de invatamant si cel parlamentar, atata doat ca presa e calare de dimineata pana seara la parlament si ii da in fapt pe corupti una-ntr-una. La scoli se duce presa numai cand inregistreaza cate un parinte cu telefonul ceva strigator la cer. La fel e si cu sistemul sanitar. Chiar acum cateva zile mi-a povestit cineva cum s-a dus la spital, in crucea noptii, indoit de durere, si o asistenta l-a lasat sa se chinuie pe un pat tare, in cabinet, spunandu-i "domnul doctor nu poate fi deranjat la ora asta, doarme". In loc sa-l dea in gat ca doarme ca un porc in timpul garzii si cere sa nu fie deranjat, asistenta ii tine partea. Asta e Romania. Cu totii striga "politica e curva, politicienii sunt mafioti, sistemul e putred" etc. Dar fiecare participa la randul lui la cate un astfel de sistem mafiot: profesorii, cadrele medicale, functionarii de la primarie, militienii, soferii RATB, etc etc. Oriunde se invarte banul statului, in jurul lui se constituie mafii ale bugetarilor. Si cand mai sunt, din cand in cand, zburataciti, urla ca din gura de sarpe. De ce? Pentru ca nu doresc ca Romania sa functioneze altfel, nu vor sa nu mai existe mafii bugetare, nu vor sa traim intr-un stat cu indice mic de coruptie. Tot ce vor ei e ca mafia din care fac parte sa fie lasata in pace, ca ei sa poata fura in continuare si, cand copiii le vor creste mari, sa-i poata angaja, pe spaga, in acelasi sistem in care au lucrat si au furat ei intreaga viata.


2 comentarii:

  1. MAFIE MAI MARE DECAT IN INVATAMANT NU CRED CA EXISTA.DE CE DOMNUL MINISTRU NU URMARESTE CUM INTRA CEI CARE IAU NOTE DE 5 IAR CARE AU PESTE 8 LA TITULARIZARE SUNT DATI DEOPARTE DEOARECE "NU AU PILE" .STITI DOMNUL MINISTRU CAT E SPAGA PENTRU UN POST DE TITULAR????250-500 MIL LA ORAS SI 100-200 MIL LA TARA.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca si medicii sustin ca mafia cea mai mare e la ei. Pana la urma, in tara noastra nici nu se mai concepe sa functioneze ceva fara a fi controlat de o mafie.

    RăspundețiȘtergere

După mine!