miercuri, 22 ianuarie 2014

Tapi ispasitori

Intai a murit un copil, sfasiat de caini intr-un parc bucurestean. Paznicul parcului a primit amenda pentru ca nu avea atestat. Nimeni din primaria lui Oprescu nu a platit cu functia. Aceiasi oameni, in frunte cu primarul general, conduc primaria, invart sutele de milioane ale bugetului, fac declaratii in limba de lemn pe care sigur ca n-au uitat-o, ca doar si-au petrecut cea mai mare parte a vietii sub Ceausescu.
Apoi au murit doi oameni, intr-un accident aviatic petrecut in munti. Un secretar de stat a fost demis. In rest, cu totii sunt pe functii, cu exceptia catorva care au demisionat. Toti politrucii, toti spagarii, toti incompetentii, o increngatura urat mirositoare care se intinde peste bugetul Romaniei precum matasea-broastei pe mlastini. Oameni care sug, sug, sug din buzunarele romanilor, bizuindu-se pe faptul ca lucrurile merg chiar daca ei nu au habar ce cauta in functiile alea, ca nu se intampla niciodata nimic grav care sa le poata fi pus in carca si ca oricum, chiar daca s-ar intampla ceva, ar fi aparati de sefii lor, de cei pe care i-au mituit si ii mituiesc ca sa-i mentina in sistem. Doi oameni au murit si pentru asta a fost demis un secretar de stat, un tap ispasitor care, cu siguranta, va fi reciclat, mutat la alt minister, in umbra, unde va continua sa ia bani grei pentru a nu face nimic. Greii raman. Ca doar suntem in plina revolutie a bunului simt.
Accidentul din munti a scos din nou la lumina profunda mizerie morala a clasei politice. STS, MI, IGSU, SMURD, ne-au aratat care este adevarata lor fata. Aceste institutii ale statului sunt pline de indivizi incompetenti, care primesc salarii grase pentru a face burta mare si a da din gura despre modernizare, profesionalism, performanta etc. O mare armata de burtosi imbibati cu whisky care nu stiu sa deosebeasca, la o adica, un GPS de o telecomanda. Aproape toti pusi acolo politic, pe baza fidelitatii fata de regimul aflat la putere. Pusi acolo de Iliescu, apoi de Constantinescu, apoi de Basescu, acum de Ponta. Un cancer generalizat. Un putregai urat mirositor. 
O sa iasa multe la lumina. Deja stim ca Arafat a luat, pe fundatia lui (din donatii, e adevarat), un avion de un milion de euro si il tine intr-un hangar in loc sa-l puna la dispozitie pentru misiuni precum cea in care si-au pierdut viata doi oameni, zburand cu o epava antica. Stim ca in consiliul de administratie al fundatiei sunt oameni precum Emil Hurezeanu si Radu Tudor, ceea ce explica totala sustinere pentru Arafat, in anumite momente dificile, a unor posturi de televiziune. L-am vazut cu totii pe ministrul de interne Radu Stroe, dand interviuri degajat, prin geamul limuzinei, pe tema catastrofei si sustinand ca nu are ce-si reprosa. L-am vazut pe Crin Antonescu spalandu-se pe maini de toata afacerea si declarand ca daca premierul nu a cerut demiterea lui Stroe, nu ar avea de ce s-o faca el. O rusine.
Si intre timp, marii bolnavi care s-ar putea numi, generic, "antenisti", cauta cai prin care intregul dezastru sa fie pus in spatele lui Basescu. Ministrul muncii, Mariana Campeanu s-a trezit declarand: "Guvernarea Boc a tăiat în 2011 pensiile speciale, cu excepţia celor ale magistraţilor, iar pilotul Adrian Iovan, pensionar acum, zbura pentru a-şi reîntregi veniturile".  Un amic, nostalgic ceausist, imi scrie: "Nici un articol pe tema alora morti prin Apuseni pe care STS-ul ala plin de generalii lu' Baselu a fost incapabil sa-i gaseasca pe motive de scule nefunctionale? Nu de alta, da' cind a fost sa-i traga aluia linii speciale, in campanie, le-au mers sculele." Pe anumite forumuri deja nu mai conteaza cine si de ce a murit, discutiile sunt pe tema oamenilor presedintelui, care ar impanzi institutiile statului. 
Pentru moartea unui copil a platit un paznic. Pentru moartea unui pilot si a unei tinere care avea tot viitorul in fata, a platit un secretar de stat. Stau si ma intreb cati oameni ar trebui sa moara pentru ca fratia bazata pe interese numita USL sa isi sacrifice ministrii atunci cand in ograda lor se petrec grozavii. Zece? Treizeci? Si cati ar trebui sa moara ca sa plece Ponta, lasand locul unui prim ministru fara pete si bube? 


2 comentarii:

  1. Singurul om la care prinde sistemul asta al tau de-a pune problema pretins obiectiv (adica oamenii pusi de x si de y, dupa care tragi, inevitabil concluzia ca totusi greseala mai mare ii apartine lui y) esti tu. Restul stiu ca nu e nimic obiectiv acilea (in afara de aia care vin de pe Marte, o sa le ia ceva timp sa-si dea seama de amplasamentul ideologic al autorului - dar nu prea mult timp). Cu alte cuvinte, chiar si cind o sa ai intr-o zi o dovada limpede a unei abjectii de origine basista, tot o s-o legi tu cumva de timpurile altor politicieni, mergind, daca trebuie, pina la Arhimede. Ce ti-e si cu solidaritatea asta intru Jack Daniels...

    RăspundețiȘtergere
  2. Profunde argumente! Toate la obiect, combatand magistral sustinerile din articol.

    RăspundețiȘtergere

După mine!