miercuri, 26 februarie 2014

Sa radem cu Victor Ponta

Una dintre ultimele declaratii ale lui Victor Ponta suna cam asa: "vreau ca liberalii sa ramana la guvernare, pentru ca impreuna sa continuam lupta pentru doborarea lui Basescu". Intrebarea este simpla: cui i se adreseaza Victor Ponta cu aceasta elucubratie sinistra? Probabil ca adevaratilor pesedisti, antenistilor de toate varstele, masselor de romani needucati. Ei ar putea lua de bun acest mesaj. Ceilalti, insa, cred ca se tavalesc de ras - asta in conditiile in care nu scuipa scarbiti.
Nu stiu daca Ponta gandeste singur mesajele pe care le transmite, dar presupun ca nu - cel mai probabil, e vorba despre strategiile de comunicare puse la punct de consilierii lui, printre care cel mai toxic cred ca este Bogdan Teodorescu. Ei l-au invatat pe Ponta sa spuna pretutindeni, cu orice prilej, ceva contra lui Basescu. Asa se face ca nu exista iesire la rampa a carlanului fara minimum o impuscatura in directia presedintelui. Asta ar trebui sa-i faca pe romanii needucati sa simta incredere: "Suntem aparati, Ponta lupta sa-l dea jos pe tiran. A plecat Antonescu, e adevarat, dar Ponta al nostru e pe baricade. Daca n-ar fi el, Basescu ne-ar taia din nou salariile si ar face inca o multime de lucruri rele". Oameni care sa creada asa sunt destui, n-am nicio indoiala. Ei se uita seara de seara la Antena3 si RTV, de unde afla ca asa e, cum cred ei, pentru ca tot asa cred si vedetele de-acolo - Gadea, Badea, Grecu, Ciuvica, Ciutacu. Dar nu mai insist - specia asta de oameni este libera sa existe si sa se exprime. 
Oamenii despre care vorbeam cred cu tarie ca apelurile lui Ponta catre liberali sunt sincere. Si, ceea ce e cu adevarat hilar, cred ca mesajele transmise contin adevaruri. Ei cred, asadar, ca Ponta chiar il vrea inapoi pe Antonescu, pentru ca impreuna sa lucreze neostoit la infrangerea definitiva a lui Basescu. Eu sunt in asa fel educati, incat nu le poti zdruncina convingerile pentru nimic in lume, nici macar daca ii atingi cu bagheta fermecata a evidentei. Lor, adevarul nu le poate fi revelat prin nicio metoda. Nu si-ar schimba opiniile nici daca ar veni Ponta in persoana la ei si le-ar spune: "prostilor, v-am mintit, mi-am batut joc de voi, si asta o sa fac in continuare, pana in ultima secunda". Nu, ei vor crede ca e vorba de o strategie inteleapta, ca Ponta spune asa doar de forma, ca in realitate el vizeaza ceva mult mai subtil, care urmeaza a se petrece in curand, ceva pentru care este absolut necesar ca liderul lor sa minta ca ii minte. 
Asa ca poporul needucat deja a capatat o noua convingere: Ponta lupta de unul singur sa-l dea jos pe Basescu, pentru ca fostul lui aliat s-a dovedit a fi un tradator, un aliat din umbra, viclean, al dictatorului. Si asta vor crede pana la moarte, chiar daca s-ar confrunta cu intrebarea elementara, pusa de orice om care nu e de-al lor: "Ce a facut Ponta concret, de cand este prim-ministru, pentru daramarea lui Basescu, in afara de a semna cu el un pact de coabitare?". Adevarul e ca un om care gandeste cu mintea lui vede intr-o singura secunda ca raspunsul este "NIMIC". Niciun pas, niciun act concret, niciun demers. Pur si simplu, Ponta sta si asteapta sa curga timpul legal si Basescu sa-si incheie mandatul. Asta este lupta lui impotriva dictatorului. Dar un antenist needucat, desigur ca va trece pe langa observatia asta cu mare viteza,


2 comentarii:

  1. Or sa ramina liberalii la guvernare daca o sa ii dea portofoliu si lui Tariceanu. Miscarea n.ar fi rea,s.ar asigura de citeva voturi de la liberali,probabil atitea cite le trebuie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu este asa. PNL a iesit de la guvernare, decretele de numire pentru noii ministri sunt deja semnate. Cum sa mai ramana liberalii la guvernare?

    RăspundețiȘtergere

După mine!