miercuri, 19 februarie 2014

Trei pasi pentru inlaturarea PSD

Nu stiu cat de multi au observat oportunitatea uriasa care s-a ivit pentru indepartarea de la putere a guvernului Ponta, a lui Ponta insusi si a partidului sau, numit USD, impreuna cu satelitii acestuia, PC si UNPR. Incredibil, dar jocurile puterii au condus pe nesimtite la aparitia sansei nesperate ca Romania sa scape definitiv de banda varanilor, de hrebenciuci, deputati auto, moguli, banditi, si restul lighioanelor pe care uriasa manipulare antenista i-a adus la putere. 
Ce s-a intamplat,.de fapt? A aparut pretextul perfect pentru ruperea facaturii USL in partile sale componente: PSD si PNL. Nu mai trebuie facut decat un pas si dupa toate probabilitatile el va fi facut luni. In acel moment, guvernul nu va mai fi USL, ci integral USD (adica PSD+PC+UNPR). Aceasta combinatie nu va mai avea in parlament majoritatea uriasa pe care o detine astazi, cu ajutorul PNL. Noul guvern monocolor poate fi obligat sa functioneze in regim minoritar si apoi trantit fara prea multe discutii pana ce Ponta va fi obligat sa demisioneze. Cum? Foarte simplu, in trei pasi.
1. Niciun partid sa nu accepte guvernarea alaturi de USD (nici UDMR, nici minoritatile, nici PPDD, absolut nimeni).
2. Deputatii si senatorii care inca mai au o bruma de constiinta si nu sunt bucurosi ca numele sa le ramana legat pentru totdeauna de guvernul plagiatorilor, sa plece din facatura USD si sa se alature Opozitiei Unite.
3. Antonescu sa se retraga din cursa prezidentiala, lansandu-l pe Klaus Johannis, care sa fie sustinut de toate celelalte forte politice din Opozitie (asta presupunand sa se retraga si Predoiu, si Ungureanu si Udrea si Tomac si care or mai fi).
Garantat, daca Opozitia ar urma acesti trei pasi, gasca USD s-ar duce si ne-ar lasa. Romania ar scapa de coalitia penalilor, de Ponta, Sarbu, Voiculescu, Grapini, Constantin, Hrebenciuc, Dragnea, de legile in favoarea infractorilor, de minciuna, tupeu si nesimtire. Trecem printr-un moment in care toate astea sunt posibile, exact ca atunci cand cerul este intunecat, acoperit de nori negri, si brusc se lumineaza, norii se dau la o parte si se vede soarele stralucind.
Eu nu sunt nici naiv, nici super-entuziast. Constat insa ca acum, in aceste momente, a aparut o posibilitate reala de indepartare din fruntea Romaniei a pecinginei pesediste care ne distruge de atatia ani. Daca Opozitia nu va fructifica aceasta oportunitate, atunci nu va mai avea dreptul sa pretinda ca are vreo legatura cu interesele si destinul acestei tari.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!