joi, 27 martie 2014

Moartea unui parcagiu

Luna trecută, în presă a apărut informația că la o secție de poliție din București, un tânăr de 26 de ani a fost omorât în bătaie. Ocupația lui - parcagiu. Mai exact, el era unul dintre șmecherii care te îmbie să intri în parcare, îți arată un loc unde te poți băga și apoi îți iau bani pentru „serviciul” ăsta. Parcările alea sunt publice, așa încât nu ai nicio obligație să-i plătești pe parcagii, dar ei îți dau a înțelege că dacă nu le dai nimic, nu garantează pentru integritatea mașinii și a bunurilor aflate în ea. Asta e de fapt o amenințare: „nu ieși cu banu', îți aranjez mașina”. Oamenii plătesc, poliția, în general, nu intervine - din frică, din imbecilitate, din indolență, din complicitate, nu știu ce să spun, asa că parcagiii fac bani prin șantaj și amenințare. 
Unul din tipii ăștia a fost, așadar, omorât în bătaie la poliție. Reproduc dintr-un forum de discuții câteva din opiniile userilor, cu mențiunea că acest tip de păreri nu este majoritar, dar este, procentual, semnificativ.

"Jaf in ciuperci, o lepra mai putin pe strazi, astia sug bani de la oricine incearca sa parcheze PE LOC PUBLIC, LEGAL, prin simplul fapt ca aduc amenintari mai mult sau mai putin directe la adresa integritatii bunului TAU (sau chiar a ta), platit din BANII TAI, produsi DIN MUNCA TA. Cu alte cuvinte, fura, pe fata si fara sa pateasca nimic."
"Parcagiul omorat in bataie sa fie expus in piata publica ca exemplu pentru ceilalti din breasla lui .
Da , comportamentul ca in evul mediu trebuie tratat si pedepsit ca in evul mediu
.
Ei nu se dau in laturi sa te rupa in bataie daca li te impotrivesti.
"
"Nu le mai plingeti de mila, am avut de aface cu o multime de colorati! Cite amenintari cu moartea am primit! I-am pocnit de le-au sarit maselele, este singura metoda prin care ii pui la punct!
"La cat mai multe cazuri de genul asta!"
"Sutii, pestii, parcagiii, prostituatele, camatarii, valutistii, cersetorii de meserie, si tot felul de golani n-ar mai trebui sa incarce instantele cu dosare si puscariile pe banii nostri ei pot fi tinuti sub control la nivel de sectie, ca pe vremuri! Bataie tata! Arestarea, judecata si aplicarea pedespsei se poate face la nivel de plutonier care este mama plutonului!
Mare lucru n-ar fi de comentat: in mileniul al treilea, oamenii simt si gandesc ca pe vremea cand locuiau in caverne. Cred ca asta nu se va schimba niciodata, demonstrand falimentul absolut al oricarei morale.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!