joi, 27 martie 2014

Moartea unui parcagiu

Luna trecuta, in presa a aparut informatia ca la o sectie de politie din Bucuresti, un tanar de 26 de ani a fost omorat in bataie. Ocupatia lui - parcagiu. Mai exact, el era unul dintre smecherii care te imbie sa intri in parcare, iti arata un loc unde te poti baga si apoi iti iau bani pentru "serviciul" asta. Parcarile alea sunt publice, asa incat nu ai nicio obligatie sa-i platesti pe parcagii, dar ei iti dau a intelege ca daca nu le dai nimic, nu garanteaza pentru integritatea masinii si a bunurilor aflate in ea. Asta e de fapt o amenintare: "nu iesi cu banu', iti aranjez masina". Oamenii platesc, politia, in general, nu intervine - din frica, din imbecilitate, din indolenta, din complicitate, nu stiu ce sa spun, asa ca parcagiii fac bani prin santaj si amenintare. 
Unul din tipii astia a fost, asadar, omorat in bataie la politie. Reproduc dintr-un forum de discutii cateva din opiniile userilor, cu mentiunea ca acest tip de pareri nu este majoritar, dar este semnificativ procentual.

"Jaf in ciuperci, o lepra mai putin pe strazi, astia sug bani de la oricine incearca sa parcheze PE LOC PUBLIC, LEGAL, prin simplul fapt ca aduc amenintari mai mult sau mai putin directe la adresa integritatii bunului TAU (sau chiar a ta), platit din BANII TAI, produsi DIN MUNCA TA. Cu alte cuvinte, fura, pe fata si fara sa pateasca nimic."
"Parcagiul omorat in bataie sa fie expus in piata publica ca exemplu pentru ceilalti din breasla lui .
Da , comportamentul ca in evul mediu trebuie tratat si pedepsit ca in evul mediu
.
Ei nu se dau in laturi sa te rupa in bataie daca li te impotrivesti.
"
"Nu le mai plingeti de mila, am avut de aface cu o multime de colorati! Cite amenintari cu moartea am primit! I-am pocnit de le-au sarit maselele, este singura metoda prin care ii pui la punct!
"La cat mai multe cazuri de genul asta!"
"Sutii, pestii, parcagiii, prostituatele, camatarii, valutistii, cersetorii de meserie, si tot felul de golani n-ar mai trebui sa incarce instantele cu dosare si puscariile pe banii nostri ei pot fi tinuti sub control la nivel de sectie, ca pe vremuri! Bataie tata! Arestarea, judecata si aplicarea pedespsei se poate face la nivel de plutonier care este mama plutonului!
Mare lucru n-ar fi de comentat: in mileniul al treilea, oamenii simt si gandesc ca pe vremea cand locuiau in caverne. Cred ca asta nu se va schimba niciodata, demonstrand falimentul absolut al oricarei morale.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!