luni, 17 martie 2014

Romania needucata (5)

Cazul Elena Udrea
Elena Udrea este prima femeie din Romania post-decembrista care a ajuns prin merite proprii sa aiba o putere reala in politica si in administratie. Intre ea si diverse cucoane de tip Ecaterina Andronescu, Rovana Plumb, Monica Ridzi, Daciana Sarbu, Maria Grapini, Sulfina Barbu etc, e o diferenta ca de la cer la pamant.
Spun asta pentru ca Elena Udrea a reusit sa se mentina mai tot timpul in zona de varf a politicii, de unde a luat decizii importante pentru Romania. Ea a avut curajul sa intre in ochiul furtunii, alaturi de Basescu si inca vreo cativa. Nu si-a frant gatul, nu a putut fi acuzata de coruptie, desi, in calitate de ministru al dezvoltarii, a administrat fonduri imense. Numele ei este legat de finantarea unor importante proiecte si asta explica influenta pe care inca si-a pastrat-o in teritoriu, printre membrii administratiilor locale.
Desigur ca Elena Udrea a fost cea mai atacata femeie din politica romaneasca. Ziarele si televiziunile aflate in slujba stangii si a oligarhilor autohtoni au desfiintat-o zi de zi, facand din tantar armasar, facandu-i familia praf, acuzand-o de coruptie, imoralitate, lacomie etc etc. Niciuna dintre aceste acuzatii nu a putut fi dovedita, dar ele au prins perfect la populatia needucata, consumatoare de barfe si cancanuri, interesata nu de ce face o femeie in functia pe care o detine ci, intai si intai, de raspunsul la intrebarea "cu cine se culca acea femeie". Asa incat manipulatorii platiti ai lui Voiculescu au lansat si au intretinut in mentalul populatiei needucate ideea ca Elena Udrea este amanta lui Basescu. Si cu asta au dat lovitura, pentru ca o multime de romance deschise la barfa, gospodine de toate felurile, s-au repezit sa condamne: "Udrea este o curva, o putoare, o carpa de sters pe jos". Iar zarzavagiii needucati le-au tinut isonul: "si-o trage cu chiorul, ce nenorocita, nu mi-as pune-o cu asta nici daca m-ar plati". Dar gospodinele si-ar fi dorit cu lacrimi de sange sa arate ca Elena Udrea, iar zarzavagiii ar fi dat oricat sa poata macar sa o vada odata goala. (Cand spun gospodine si zarzavagii, am in vedere inclusiv profesoare, ingineri, arhitecti etc, adica ma refer la femei si barbati care sunt tot atat de educati precum gospodinele si zarzavagiii. In plus, nu imi inchipui ca toate gospodinele si toti zarzavagiii sunt needucati, ba chiar sunt sigur ca printre ei se pot gasi persoane mai educate decat unii care au terminat, sa zicem, filosofia sau matematica. Si ah, era sa uit, cunosc unele gospodine care arata cu mult mai bine decat Elena Udrea). 
Dupa ce s-a pus pecetea pe Elena Udrea, nimeni n-a mai fost interesat de felul in care isi face ea treaba ca ministru sau ca politician. Romanii s-au rezumat la a o evalua in calitatea - inventata de propaganda anti-basista - de "amanta a presedintelui". Pentru ca, in virtutea lipsei de educatie, mari mase de romani sunt misogini, vad femeia ca un simplu obiect sexual, cred ca rolul ei, de indata ce se da jos din pat, este sa mearga la bucatarie. Pentru cei mai multi romani needucati, aparitia unei femei puternice, care stie ce vrea, care isi construieste o cariera, este o ofensa. In fata unei asemenea femei, foarte multi dintre masculi ar putea sa rateze, dovedindu-se si mai putin inteligenti, si mai putin instruiti, si mai putin puternici decat ea. Si asta este inca, in Romania needucata de azi, intolerabil. Asa incat cred ca va trebui sa mai asteptam ani buni pana cand romanii sa ajunga la acel nivel de educatie de la care femeia chiar este perceputa egala cu barbatul


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!