duminică, 22 iunie 2014

Despre sinucidere si lipsa unui sens (6)

O problemă foarte importantă este ca sinuciderea să izbutească. Dacă ratezi, deja a doua oară când vei avea un accident, vor exista suspiciuni serioase că nu a fost o întâmplare. Aşa că dacă vrei să reuşeşti, trebuie să te pregăteşti cum se cuvine. Orice neglijenţă poate duce la eşec, după care totul se complică foarte mult. Dacă ratezi, atunci deja cei din jurul tău vor fi cu ochii pe tine permanent, poate că te vor obliga să urmezi diverse tratamente psihiatrice, ba chiar este posibil să te interneze forţat pentru o vreme. 
Toate astea pot fi evitate dacă nu treci la acţiune decât după ce eşti convins că ai luat în calcul toate posibilităţile şi ai verificat toate amănuntele.
Există şi oameni care doresc să fie prinşi. Unii îşi regizeaza sinuciderea în aşa fel încât să nu reuşească, tocmai pentru că îşi doresc să fie apoi băgaţi în seamă, supravegheaţi, trataţi cu atenţie etc. Ei nu sunt sinucigaşi ci nişte farseuri. Faptul că din când în când câte unul din ei chiar se sinucide este un lucru bun – asta îi va determina pe ceilalţi farseuri să se gândească de două ori înainte de a risca o înscenare a sinuciderii.
Esenţialul în chestiunea sinuciderii este că ea nu trebuie să demonstreze nimic nimănui. Dacă te gândeşti să te sinucizi pentru a-i demonstra unei persoane ceva, comiţi o eroare uriaşă. Cred că abia atunci meriţi cu prisosinţă să arzi în flăcările iadului pentru totdeauna. Singurul motiv pentru sinucidere trebuie să fie acela că nu mai poţi suporta să trăieşti. Iar asta se poate întâmpla în două situaţii. Prima este cea despre care am pomenit deja, în care durerile cu care trebuie să trăieşti sunt atât de mari încât moartea este de preferat. A doua este aceea în care descoperi că viaţa nu are absolut niciun sens.

P7


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!