vineri, 20 iunie 2014

Romania needucata (13)

Cazul Mircea Basescu
Mircea Basescu este, cum se stie, fratele presedintelui Romaniei. El locuieste la Constanta si deruleaza acolo diverse afaceri. Pe langa asta, a intrat in relatii stranse cu niste clanuri tiganesti, lucru care pune semne serioase de intrebare asupra caracterului licit al afacerilor lui Mircea Basescu. Ieri, fratele presedintelui a fost retinut pentru 24 de ore si astazi un complet de judecata va stabili daca el va fi sau nu arestat preventiv. Motivul? Trafic de influenta in favoarea unui rrom interlop.

Ei bine, aceasta retinere prilejuieste o incredibila desfasurare de forte mediatice. Trusturile anti-basiste nu discuta nimic altceva, incercand sa transfere responsabilitatea faptelor lui Mircea Basescu asupra fratelui acestuia. Era de asteptat. Chestiunea fundamentala, insa, a ramas ne-tratata. Anume ca DNA, despre care de zece ani ni se spune ca asculta comanda lui Basescu, l-a interceptat si apoi l-a retinut pe fratele presedintelui. Cum atunci am putea spune ca DNA executa ordinele lui Traian Basescu? Intr-o tara de oameni educati, lucrul asta ar trebui sa se constituie intr-o dovada ca DNA nu este sub controlul nimanui. Nu si in Romania. Cu toate ca pare greu de crezut pentru niste oameni normali la cap, needucatii nostri dragi au inghitit si acum raspandesc pe toate canalele urmatorul scenariu: chiar Traian Basescu a ordonat retinerea fratelui sau, Mircea Basescu, iar DNA a executat ordinul. Halucinant! - ca sa folosesc un termen drag televiziunilor de stiri. Probabil ca daca DNA il va aresta si pe Traian Basescu, romanii needucati vor spune ca el insusi a ordonat propria arestare.
Mai departe: pe ecrane se perinda diversi securisti ordinari deghizati in analisti, jurnalisti, comentatori etc si lanseaza vechile intrebari de manipulare a prostimii: "De ce acum? De ce nu atunci? De ce tocmai cand? Cine are interesul?" si altele. Spre exemplu,unul dintre ei punea ieri intrebarea: "De ce a reactionat DNA exact a doua zi dupa ce Antena3 a difuzat niste interceptari intr-un filmulet?". Evident ca aceeasi intrebare a r fi pus-o respectivul gunoi in oricare alta zi. "De ce la exact trei zile dupa?" Romanii needucati se uita la televizor si dau din cap aprobator: "Da domnule, chiar, ca bine le zice omul asta: de ce exact a doua zi? E clar, e mana lui Basescu aici".
Pe de alta parte, romanii lipsiti de educatie nu-si pun nicio secunda intrebarea cum e cu putinta ca niste inregistrari facute de DNA sa ajunga la un post de televiziune. Lor li se pare ceva absolut normal ca in presa sa apara documente secrete, materiale din dosarele procurorilor, filmari (vezi cazul Muresan - Remes), inregistrari audio. Si mai mult decat atat, romanii needucati nu sunt absolut deloc ingrijorati ca traiesc intr-o tara in care e posibil ca un interlop condamnat sa acuze din duba politiei, in bloc, oameni de baza din justitie - de la seful DNA si pana la presedintele Inaltii Curti de Casatie si Justitie, iar acuzatiile lui sa fie difuzate non-stop de televiziunile unui fost turnator si condamnat la puscarie pentru fapte grave de coruptie.


4 comentarii:

  1. Deci ai facut tu ce-ai facut si a reiesit ca din toata afacerea cei mai jegosi sint Antena 3 si patronul acesteia, securisme, bolsevisme, etc. Evident ca si dupa comentariul meu o sa reiasa ca problema autentica e mostenirea mea maoista si nu faptul, clar pentru toti in afara de vreo citeva mii de basisti abulici, ca Mircea Basescu e un infractor de doi lei si ca frai-su stia de toata afacerea.

    Deci povestea e asa: la alegerile din 2009 Base s-a dat pe fata cu tiganimea lui Bercea - cu chefuri, cumetrii si alte alea. Vezi ca exista si filmul (ala cu Elena B, cu salba, etc) - asta in caz ca te indoiesti. Ei, dupa aia, frate-sau a preluat si a dus mai departe cumetria: le-a botezat copiii alora, s-a dus el la ei, ei la el, s-au tot vizitat si pupat. Si la un moment dat cind s-a imbatat Bercea Mondial si a dat cu cutitu-n nepotu-sau, l-au bagat autoritatile la inchisoare, unde omul si-a zis ca el nu rezista. Drept pentru care l-a delegat pe fiu-sau sa mearga sa face ce-o sti ca sa-l scoata. Asta s-a dus la Mircea B care i-a zis ca-l scoate pe om din puscarie, si a incasat in sensul asta suma de 250 de mii de Euro - astea sint in inregistrari, iarasi. Tot in inregistrari e si numele lui Traian - dar e drept ca nu reiese de acolo ca frate-sau i-a dat bani sau nu. Pina aici spre ca s-a retinut faptul ca toate astea sint documentate.

    Ei, acuma un an si jumatate, cind au vazut tiganii ca Mondial a luat condamnare grea, s-au dus la Mircea B sa le dea banii inapoi. Asta s-a dus la frate-sau si l-a pus in tema - iar asta o stim chiar de la Traian B, care zice ca acu un an si ceva i-a zis frate-sau ca e santajat de tigani. Traian B care e campionul anticoruptiei n-a stat sa-l intrebe pe ala: ba, cu ce te au astia la mina, ce-ai facut, cu ce te ameninta, sint adevarate alea, sint false, etc. Nu, el i-a zis direct lui frate-sau: mergi la DNA si fa-le flagrant, si un an si jumatate mai tirziu ala le-a facut flagrant, drept pentru care DNA-ul l-a ridicat pe Mondial Jr. Dupa ce l-au ridicat, tiganii au facut publice filmele - in prima faza le-au trimis la parchet, aia de-acolo au stat doua saptamini cu ele in brate si s-au scarpinat in cap, n-au anchetat nimic. NUmai alaltaieri, cind au aparut filmele pe TV, s-au uitat si ei si si-au zis: ba, hai sa anchetam, si tot atunci a iesit si Traian B la rampa unde s-a incurcat in adevaruri si-a mai dat si-o lacrima, sa-i linisteasca pe fanii lui din "Ciresica."

    Deci a) inregistrarile nu sint de la DNA ci sint proprietatea lui Bercea et Co; b) Mircea B le-a vazut, dar, in maxima lui prostie, nu si-a imaginat ca cineva o sa aiba curajul sa le difuzeze; c) Basescu stia de caz de un an jumate, dar nu stia ca e asa complex, el credea ca aia i-au dat lui frate-sau niste bani asa, din admiratie si din spirit de sacrificiu.

    Normal ca Voiculescu e vinovat, cum dracu altminteri?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu tine ce spui tu, pal. Noi astia, anticomunistii, nu mai inghitim gogosile voastre. Zici ca Basescu "stia de toata afacerea"? Baga dovada, altfel nu esti cu nimic mai breaz decat Dana Grecu.
    In rest, mea culpa. Am crezut ca inregistrarile sunt ale DNA. Daca sunt ale interlopilor, se schimba treaba. Insa concluziile mele raman valabile - romanii needucati inghit faptul ca televiziunile prezinta imagini scurse din institutii, file din dosare, interceptari etc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma, aveti si voi, anticomunistii astia membri de partid dreptate: Basescu nu stia nimic. El stia numai chestii d-alealalte: cum a plagiat Ponta, inainte sa devina cazul public; cum s-a privatizat nu stiu care institutie; cum sint contractele de la nu stiu care minister penale; cum a furat ala si ala, etc. Toate astea le stia la prima mina, inaintea tuturor, si tot la prima mina le-a zis in public. Acu' nu stiu cum se face ca nu mai stie nimic: nu stie cu cine face frate-sau combinatii, nu stie cum i-au achizitionat ciracii lui pamintul ala din Calarasi, nu stie cu ce se ocupa ginere-sau, etc. E adevarat: omul e curat, numai aia din jurul lui sint murdari. Toata lupta lui pentru justitie nu i-a atins pe nici unul din familie. Ce-nseamna, domnule, incapacitatea de educare...

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga, uite de-aia stam noi pe loc, sub asaltul infractorilor nepedepsiti, al parlamentarilor mafioti, al televiziunilor teroriste si santajiste, al coruptiei si mizeriei: pentru ca ne place sa facem pe atoate-stiutorii, sa arboram un zambet viclean care spune "lasa-te de povesti, stiu eu cum stau lucrurile", sa vorbim fara dovezi, sa speculam, sa lansam scenarii, sa facem mistouri si sa injuram, in loc sa dam de pamant cu toate jivinele alea. Ai comis un text care nu spune nimic, un text plin de insinuari si de exagerari. E limpede motivul pentru care voi, comunistii nascuti sau facuti, dupa cum va e felul, nu doriti o justitie puternica, stat de drept, corectitudine si principii: daca toate astea ar functiona ca-ntr-un stat civilizat, cu oameni educati, ce v-ati face voi? N-ati mai putea arunca banuieli pe post de dovezi, n-ati mai putea sa stiti voi cum stau toate cu mult inainte ca justitia sa se pronunte, n-ati mai putea spurca si vitriola tot ce nu va convine si cate altele. Voi tineti tara pe loc, papasa, voi care va folositi mintea nu pentru a construi viitorul ci pentru a submina prezentul. Ma gandesc ca toata alterarea asta va produce anumite satisfactii, poate e un fel de-a va defula, ori de-a regula viata, altfel chiar nu inteleg de ce-ati face-o, in conditiile in care nu sunteti implicati direct in vreo capusare, vreo drenare, vreo spoliere (cum inca mai cred despre tine).

    RăspundețiȘtergere

După mine!