sâmbătă, 9 august 2014

Romania needucata (14)

Cazul Antena 3
De multi ani de zile, un mare numar de romani se uita seara de seara la postul de televiziune Antena 3 si urmaresc cu satisfactie cum cativa oameni terfelesc sistematic anumite institutii ale statului, pentru ca ele nu se afla la discretia patronului Dan Voiculescu. 
In capul listei celor terfeliti se afla presedintele Traian Basescu, apoi urmeaza toti cei care pun in pericol activitatea unor infractori multimilionari in euro, de genul lui Voiculescu. O gasim pe lista pe Codruta Kovesi, pe Monica Macovei, apare acolo Livia Stanciu - presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Horia Georgescu - presedintele Agentiei Nationale de Integritate nu lipseste nici el. Cu totii sunt oameni care contribuie la insanatosirea justitiei din Romania. Datorita lor, Dan Voiculescu se afla astazi in puscarie, acolo unde mai pot fi gasiti oameni ca Adrian Nastase, George Becali, Relu Fenechiu, George Copos etc. Oameni care inainte vreme erau cu totii mai presus de lege. Pe vremea lui Ion Iliescu ori a lui Emil Constantinescu, niciun roman nu-si putea imagina ca un ministru sau un senator ar putea macar sa stea o zi la arest, daramite sa se mute la penitenciar pentru ani grei. Toata lumea vorbea cam asa: "atunci cand o sa vad un ministru arestat si condamnat, o sa cred ca in tara mea justitia functioneaza". Ei bine, aceiasi romani, vazand cum astazi nu numai ministrii, dar si premierii stau dupa gratii, comenteaza in felul urmator: "razbunare politica, ii aresteaza numai pe aia care sunt contra lui Basescu". Ei au ajuns pana acolo incat, in momentul in care fratele lui Basescu a fost retinut pentru fapte de coruptie si  asteapta in arest sa fie judecat, au acceptat ideea ca si asta e o inscenare - adica Basescu e atat de nemernic incat a dispus sa fie arestat propriul lui frate, doar ca sa arate ca nu controleaza justitia.
Unde se produc toate aceste anomalii? La Antena 3, postul proaspatului condamnat la zece ani de puscarie, infractorul si turnatorul la securitate Dan Voiculescu. Cei cativa oameni despre care vorbeam lanseaza in fiecare zi astfel de scenarii, iar romanii care ii privesc (antenistii) preiau intoxicarile respective, se patrund de ele si le colporteaza. In general, cu asemenea oameni nu poti discuta. Ei devin rapid grobieni, injura, te scuipa, asa incat indicat e sa-i lasi in sucul lor. Daca ar avea o bruma de educatie, antenistii s-ar opri putin din ruminatia lor veninoasa si si-ar pune intrebari. Dar n-o fac, ei au convingeri de nezdruncinat, asa cum ne-a aratat profesoara pensionara care, intrebata ce parere are de plagiatul lui Ponta, a raspuns simplu: "nu am crezut si nu cred nici sa vad". Ce s-ar putea discuta cu un om care nu crede nici daca vede cu ochii lui? 
Pentru ca traim intr-o tara libera, oamenii au dreptul sa fie antenisti si nimeni nu-i poate condamna pentru asta. La fel, orice post de televiziune poate duce campanii impotriva oricui, de la presedinte pana la judecatori. Daca exista public pentru asta, e in ordine. Dar dupa arestarea celui care isi turna familia la securitate, anume Dan Voiculescu, la Antena 3 a inceput o campanie care merita cu prisosinta calificativul atat de drag presei din Romania: halucinant! Ce se intampla - in afara de trimiterea infractorului la puscarie, instanta a dispus si confiscarea averii acestuia. Printre alte bunuri confiscate se numara cladirea din care emite Antena 3. Ei bine, ce a urmat este greu de imaginat. Toti mercenarii celui supranumit Varanul au iesit pe sticla si au inceput sa se vaite ca justitia basista a confiscat postul de televiziune Antena 3. Pe burtiere nu vezi decat texte de tipul "Kovesi a confiscat Antena 3" si in studiouri se perinda oameni (dintre care unii pentru care chiar am avut un respect deosebit, cum ar fi Lucia Hossu Longin) si se balacesc in zoaiele astea, vorbind lacrimogen despre familii indurerate, de justitia divina etc. Iar antenistii - dovada vie a lipsei de educatie a romanilor - si-au insusit degraba intoxicarile mercenarilor si acum le raspandesc pe forumuri, precum dihorii. Te intrebi, crucindu-te: chiar exista asemenea oameni? Chiar atat de multi sa fie?
Pentru ca un om normal, citind burtierele Antenei 3, ascultandu-i pe Gadea, Badea si ceilalti cum spun ca basistii le-au confiscat televiziunea, si-ar pune o intrebare elementara: dar cum de mai transmiteti voi, baieti, de la o televiziune confiscata? Cum, daca astazi televiziunea voastra e a lui Kovesi, cum de mai puteti sa faceti netulburati aceleasi manipulari mizerabile pe care le faceti de zece ani si mai bine, ba inca unele si mai mari si mai nerusinate? Romanii needucati, cu succes reprezentati de antenisti, nu-si pun astfel de intrebari. Pentru ei adevarul este intotdeauna si fara discutie cel rostit de Gadea.
Realitatea este ca in urma sentintei, cladirea in care functioneaza Antena 3 a fost confiscata, pentru recuperarea prejudiciului creat de infractorul turnator Dan Voiculescu. Dar postul Antena 3 este in continuare licentiat, are dreptul de a emite si o face, dupa cum poate vedea pana si cel mai indobitocit dintre boschetari. Singura problema a televiziunii respective este ca trebuie fie sa-si caute un sediu nou, fie sa negocieze cu noul proprietar al sediului - in cazul asta statul roman - cuantumul chiriei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!