miercuri, 17 septembrie 2014

Romania needucata (15)

Cazul Radu Mazare
Stie orice om care s-a uitat la televizor zilele astea: la conferinta judeteana a PSD Constanta, primarul PSD Radu Mazare s-a suit la tribuna si, dupa ce a terfelit frumusel DNA si justitia "basista", l-a injurat pe procurorul care il ancheteaza cu urmatoarele cuvinte: "fu-tu-te-n cur pe ma-ta". Sala, plina ochi de pesedisti constanteni, a aplaudat frenetic aceasta incredibila porcarie.

In afara de faptul ca este ilegal sa injuri un procuror, ceea ce a facut Mazare se califica drept una dintre cele mai importante dovezi ale lipsei de educatie de care sufera poporul roman. Pentru ca un popor educat nu aplauda iesirile grobiene ale oamenilor publici, ci le condamna. Desigur, nu putem cere gloatei pesedizate de Antena3 sa condamne injuraturile unuia ca Mazare. Acesti oameni sunt dintre cei care la randul lor injura cum respira, sau, daca vreti, cum minte Ponta. Pentru ei, un needucat sinistru care se suie la tribuna si injura este un erou, este modelul de lider pe care si-l doresc. Daca nu ar exista teama de justitie a majoritatii politicienilor, campaniile lor electorale ar fi pline de injuraturi, amenintari, calomnii, insulte, atacuri la persoana. Cei care ar fi mai inventivi in astfel de chestiuni ar castiga detasat, pentru ca romanii needucati exact asta asteapta. Asadar, faptul ca sala plina de pesedisti antenizati de la Constanta l-a aplaudat pe Mazare, nu trebuie sa ne mire. Ceea ce este ingrijorator este insa altceva: lipsa reactiei oficiale a PSD si a lui Ponta. Ce dovedeste asta? Ca PSD este de acord cu injuratura publica de partid. Ca agreeaza, ba chiar incurajeaza agresivitatea, grosolania, marlania, comportamentul rupestru. Un partid european ar fi dat imediat un comunicat de presa prin care ar fi condamnat atitudinea lui Mazare. Mai mult, primarul ar fi fost sanctionat drastic. In loc de asta ce face PSD? Trimite la televiziuni niste antropoizi la fel de grobieni ca si primarul Constantei, care sustin (prin racnete, evident) ca de fapt injuraturile lui Mazare sunt scuzabile, pentru ca el e un primar exotic sau pentru ca are in spate multe voturi. Ce rusine! Rusine, PSD, rusine Ponta!
Dar de ce procedeaza PSD asa? La urma urmei, daca s-ar delimita de grohaielile si injuraturile lui Mazare, poate ca ar castiga voturi de la oamenii cu vederi pro-europene. Si poate ca ar da bine si in ochii partenerilor externi ai partidului. Raspunsul e simplu: nu pro-europenii sunt interesanti pentru PSD si Ponta, ci anti-europenii, needucatii, antenistii, aia care doresc sa traiasca si ei si copii lor intr-o Romanie corupta, in care valoarea e data de nivelul averii acumulate prin furt. in care posturile cheie sunt ocupate de oameni precum Mazare, care fac spume la gura injurand institutiile statului care nu-i lasa sa fure din banii publici. Acesti oameni voteaza PSD, nu pro-europenii. Asa ca Ponta si PSD le dau ceea ce isi doresc: marlanii, mojicii, imprecatii, injuraturi, mitocanii, amenintari cu puscaria pentru dusmanii poporului. Si, simultan cu toate astea, Ponta si PSD la mai ofera pomeni electorale: amnistii fiscale, scaderi de taxe, studentie fara bacalaureat, restructurari si esalonari de credite etc. Nimeni nu se intreaba ce costuri o sa aiba toate astea. Ce mai conteaza , pentru romanii needucati?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!