luni, 10 noiembrie 2014

Ponta iese

Ati vazut-o pe femeia asta? Nu inca? Uitati-va, o sa intelegeti mai bine ce se intampla in Romania. Pur si simplu, fiind intrebata cu cine voteaza, ea raspunde obsesiv "Ponta iese". De ce iese? Pentru ca e om de treaba, pentru ca celalalt vrea sa ne vanda la nemti si face razboi. Imi dau seama ca daca as sta in fata ei si as incerca sa am un dialog as esua rapid. Cu astfel de oameni nu se poate comunica. Ii spui "Ponta e hot", ea raspunde zambind "nu, nu e hot, astalalt e hot, cand a cazut guvernul in 1990, el a pus mana pe toata averea lui Nicu Ceausescu". Poti sa ai replica la asa ceva? Ii spui "e un plagiator", ea devine serioasa si zice "nu, el e om destept".
Cu cine ma lupt eu, cu cine ne luptam noi, cei care dorim ca sistemul lui Iliescu - Nastase - Ponta sa dispara? Cine sunt adversarii nostri? Cumva ministrii PSD? Prefectii, baronii, primarii corupti ai partidului-stat? Nu, adversarii nostri sunt cei in numele carora glasuieste femeia asta. Si vai, ei sunt multi, cata frunza si iarba. Needucati, inchinatori la chipul lui Cristos aparut pe prispa in varul peretilor, plini de idei fixe, manipulabili pentru o suta de lei. Astia formeaza grosul populatiei PSD. Nu impotriva lui Ponta votez eu pe 16 noiembrie, ci impotriva lor. Vreau ca ei sa dispara pur si simplu, prin civilizare, prin educatie, prin trai mai bun, prin acces la realitate.
Cand dai peste oameni ca femeia din imagini, descoperi limitele sistemului democratic. Pentru ca daca intr-o tara mai mult de jumatate din electorat e la nivelul asta de educatie si intelegere, cu siguranta cineva se va gasi sa candideze in numele acestui electorat. Si nimeni nu-l poate impiedice sa castige.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!