vineri, 23 ianuarie 2015

Charlie, hai in Grecia

Peste numai doua zile, in Grecia au loc alegeri legislative. Principalul favorit in optiunile cetatenilor greci needucati este partidul SYRIZA, condus de Alexis Tsipras. Scopul declarat al lui Tsipras este scoaterea Greciei din Uniunea Europeana, prin renuntarea la moneda euro si revenirea la drahma.
Specialistii estimeaza ce efectele iesirii Greciei din zona euro ar fi cu mult mai dramatice decat efectele falimentului Lehman Brothers din 2008, care a dus la declansarea crizei mondiale. Se estimeaza ca investitorii externi isi vor retrage banii din bancile grecesti si, intr-o asemenea situatie, guvernul grec va fi fortat sa intervina prin nationalizari si diverse alte metode de control al statului.
Daca se va intampla asa ceva, libertatea presei din Grecia va fi cat de rapid sugrumata, pentru ca un stat care revine la socialism-comunism nu admite posibilitatea de a fi criticat, ironizat etc.
Asadar libertatea de exprimare din Grecia este amenintata intr-un mod foarte serios. In mod real, nu asa cum s-a spus ca a fost amenintata in Franta prin episodul Charlie Hebdo.
Ii poftesc pe toti cei care si-au prins in piepturi insigna cu "Je suis Charlie" pretinzand ca astfel militeaza pentru libertatea de exprimare, sa se alature acum grecilor aflati in pericolul real de a se trezi, duminica 25 ianuarie cu un regim care va scoate tara din UE si o va transforma intr-o enclava de tip totalitarist, periclitand cu adevarat libertatea de exprimare.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!