vineri, 30 ianuarie 2015

Elena Udrea, de pe drumul catre Targsor, ne spune adevarul

Dupa ce a fost pusa sub urmarire penala pentru spalare de bani si alte delicatesuri, Elena Udrea a facut o promisiune: va merge la un interviu (chiar azi, 30.01.2015) si acolo va spune "adevarul despre tot ce se intampla, ce lupta se duce in subteranele puterii si care este miza reala". In opinia mea, un astfel de interviu ar fi o eroare.
A veni acum, cand ai incaput pe mainile procurorilor, sa spui astfel de lucruri, arata ca pana in acest moment, desi ai stiut care este adevarul, l-ai ascuns. Cu alte cuvinte, tot ce-ai spus inainte ca DNA sa dea drumul dosarului, a fost minciuna.
De-a lungul timpului, Elena Udrea si cam toti ceilalti politicieni au dat interviuri si declaratii in care nu au facut nimic altceva decat sa invarta cuvintele fara sa ne comunice adevarul. De cate ori erau intrebati despre fapte de coruptie, despre bani cotiti etc, cu totii raspundeau cam asa: "n-am niciun dosar, nu-l cunosc pe X, n-am vorbit niciodata cu Y, eu sunt un om cinstit, tot ce am realizat pot justifica leu cu leu" si cate altele.
Astazi, dupa ce a fost pusa sub control judiciar si s-a deschis calea pentru ca ea sa ajunga in fata justitiei si, Doamne fereste, la penitenciarul de la Targsor, Elena Udrea vine si ne arata care este de fapt adevarul. Mi se pare prea de tot.
Sa ne aducem aminte de biletelul cu ajutorul caruia Elena Udrea a aruncat anatema de om corupt asupra lui Tariceanu. Ce scria acolo? "Draga Traian. Iti trimit alaturat un document redactat de Petromidia in legatura cu cercetarile care au loc. Daca ai ocazia sa vorbesti la Parchet despre subiect?" Din asta a iesit un iures de nedescris. Fapta lui Tariceanu a fost foarte grava, intr-adevar, putandu-se usor incadra la capitolul "trafic de influenta". Dar faptele celor care au furat miliarde de euro din banii nostri, la ce se incadreaza? Gasca politicienilor corupti din toate partidele a comis fapte atat de grave, incat, in comparatie cu ele, biletelul lui Tariceanu pare un fel de joaca de copii. Elena Udrea a trait intre acesti mafioti. A fost maritata cu unul dintre ei - unul dintre cei mai mari - a stat la masa cu ministri, parlamentari, prefecti putrezi de coruptie si a stiut o multime de lucruri despre ce facea fiecare. Mai mult, este suspectata ca a comis la randul ei fapte de coruptie. 
De ce nu a iesit public Elena Udrea - asa cum a facut-o cand cu Tariceanu, sa ne arate "biletele" de-ale lui Dorin Cocos, Videanu, Gabriel Sandu, Alina Bica etc? 
Daca n-a facut-o atunci si vrea s-o faca acum, poate ea sa convinga pe cineva ca o face pentru ca este o persoana care nu admite si nu incurajeaza coruptia, devoalandu-i pe cei corupti?
Nu cumva, mult mai plauzibil, o face ca sa-si apere pielea, sau din razbunare?
Din aceste motive spun ca interviul pe care l-a planuit Elena Udrea, in cursul caruia sa ne spuna adevarul pe care l-a ascuns atatia ani este o eroare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!