joi, 23 aprilie 2015

O femeie de succes

Am zis ca nu mai scriu despre politicieni si m-am tinut de cuvant. N-am mai scris, dar nu mi se pare ca ma simt mai bine. Aflu in fiecare zi lucruri revoltatoare despre vechii si noii oameni ai partidelor si, exact ca si inainte, ma umplu uneori de scarba, alteori de revolta. Dar asta nu inseamna ca o sa ma apuc iarasi sa scriu despre ei.
O sa scriu insa azi despre o persoana din cadrul fostei puteri, pusa intr-o pozitie foarte importanta si despre care spun procurorii ca a facut potlogarii imense cu banii nostri, ajungand pentru asta in arest si, ulterior, in fata justitiei. Este vorba despre Alina Bica, fosta sefa a DIICOT, si, inainte, reprezentanta Ministerului Justitiei in ANRP, la comisia care stabilea nivelul despagubirilor pentru imobilele confiscate de comunisti. Pe semnatura ei, mafioti uriasi ai acestei tari nenorocite au recuperat sume colosale, de ordinul sutelor de mii de euro, pentru terenuri care nu apartinusera niciodata parintilor sau bunicilor lor. Oameni fara Dumnezeu, lipsiti de scrupule, au pus mana pe casele si terenurile unor oameni lipsiti de mijloace pentru a intra in posesia imobilelor care li se cuveneau. Cu complicitati ordioase ale unor primari, judecatori, notari etc, mii de romani care aveau decizii definitive de restituire, n-au putut intra in posesia lor efectiva. Si atunci au vandut la un pret de sute de ori mai mic decat cel de piata, unor nemernici care, ulterior, platind comisioane impresionante, au obtinut despagubiri imense de la ANRP, prin semnatura inclusiv a Alinei Bica. Dorin Cocos, Ovidiu Tender, Adriean Videanu, Dinu Pescariu, George Becali si alte nume grele au  fost implicate in afacere.
Cand am aflat de jaful asta, m-am gandit imediat la prietenul meu Costica, traitor in judetul Vrancea si dependent, in mod clar, de baronul Marian Oprisan. Costica s-a luptat in justitie si, la inceputul anilor 90 a castigat, restituindu-se in acte cateva hectare de teren arabil, unul de padure, fanete si ce mai avusesera parintii lui acolo, in zona Racoasa. Dupa care, incercand sa le recupereze efectiv, a inceput balciul. Ba ca nu se mai gasesc fisele cadastrale, ba ca pe terenul lui s-a construit un siloz, ba ca padurea a ars si in locul ei s-a plantat altceva si cate altele. Costica n-a avut bani sa deschida noi procese, sa plateasca experti, evaluatori, cadastristi, avocati. Asa ca nici astazi nu e stapan pe terenurile lui, desi are o decizie definitiva si irevocabila in sertar.
Ma gandeam ca intr-o zi, Costica s-ar putea trezi la usa cu Oprisan, care i-ar oferi o suma importanta, sa zicem 250.000  de EURO pentru terenuri si padure. Costica, impresionat, ar accepta si ar semna actul prin care Oprisan ii preia toate drepturile. Dupa care, ce sa vezi, padurile alea si terenurile s-ar dovedi ca valoreaza 10 milioane de EURO, pentru ca exista un PUZ aprobat pentru construirea unui complex comercial si a unei bretele rapide pentru autostrada etc etc. 
Asta au facut mafiotii nenorociti, pe actele lor a semnat Alina Bica si pentru asta este trimisa in judecata.
Mie imi vine greu sa inteleg cum ii rabda Dumnezeu pe acesti oameni. Afacerea asta e comparabila cu cele puse la cale de mafia medicamentelor, sau de catre cei care au furat banii meniti sa informatizeze scolile din Romania. O mocirla infernala in care colcaie oameni infernali, in stare sa fure si dintii din gurile mortilor. Ma cutremur, la propriu, de sila si de indignare.
Si ce face Alina Bica dupa ce a stat 5 luni in arest preventiv, inlocuit zilele astea cu arest la domiciliu? Iese in fata presei si declara senin: "Nu am ce sa-mi reprosez. Sunt o femeie de succes in continuare".
Carevasazica, asta inseamna succes in zilele noastre: sa semnezi pentru despagubiri colosale acordate unor mafioti, sa fii suspectat de luare de mita, sa infunzi arestul si sa risti ani grei de puscarie! Nu-ti vine sa dai, vorba poetului, foc la puscarie, cu oamenii de succes dinauntru cu tot?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!