sâmbătă, 6 iunie 2015

Diaspora

Cum ii recunosti pe indoctrinatii Antenei3? Exista o metoda infailibila. Deschide o discutie despre Diaspora si imediat ii vei auzi blestemand. Pentru ei exista un singur adevar: orice bun roman trebuie sa stea in tara si sa sufere privatiuni. Orice roman care pleaca este un tradator de tara, un ticalos, unul care scuipa mana care l-a hranit etc.

Oamenii astia formeaza publicul Antenei3 si, totodata, electoratul partidelor anti-europene. Exista mari mase de indivizi needucati care pot fi adusi la vot cu un kil de faina si o galeata de plastic, oameni care sunt gata sa accepte orice li se spune, cu conditia sa le vina de la cei cu care au crescut: prim secretari betivi si burtosi, militieni cu suflet bun, sindicalisti care le dau un bilet la mare peste rand etc. Oameni care cand aud de Diaspora vad acolo iadul celor care si-au parasit tara in care s-au nascut, in care au facut patru clase, in care s-au descurcat cu un salam pe sub mana, unde daca nu curge pica etc.
Acesti oameni sustin enormitati halucinante atunci cand sunt ascultati. Ii stiu de la inceput de tot, de la primele alegeri, cand, avand de ales intre Iliescu si Ratiu (sau, ma rog, Campeanu), argumentau ca Ratiu n-a mancat ca si ei salam cu soia, deci nu e bun sa fie presedinte. Acelasi tip de logica ii calauzeste pe indoctrinatii A3 in ziua de azi. 
Ce se poate face impotriva lor? Nimic. Nici nu se poate si nici nu trebuie incercat ceva. Daca parcursul Romaniei catre integrare europeana nu este abandonat, ei sau macar copiii lor vor fi educati si vor avea alt tip de gandire. Ceilalti, care nu vor abandona logica stramba, macar nu vor avea partide si politicieni de genul lui Ponta care sa le dea apa la moara. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!