sâmbătă, 6 iunie 2015

Diaspora

Cum îi recunoști pe îndoctrinații Antenei3? Există o metodă infailibilă. Deschide o discuție despre Diaspora și imediat îi vei auzi blestemând. Pentru ei există un singur adevăr: orice bun român trebuie să stea în țară și să sufere privațiuni. Orice român care pleacă este un trădător de țară, un ticălos, unul care scuipă mâna care l-a hrănit etc.

Oamenii ăștia formează publicul Antenei3 și, totodată, electoratul partidelor anti-europene. Există mari mase de indivizi needucați care pot fi aduși la vot cu un kil de făină și o găleată de plastic, oameni care sunt gata să accepte orice li se spune, cu condiția să le vină de la cei cu care au crescut: prim secretari bețivi și burtoși, milițieni cu suflet bun, sindicaliști care le dau un bilet la mare peste rând etc. Oameni care când aud de Diaspora văd acolo iadul celor care și-au părăsit țara în care s-au născut, în care au făcut patru clase, în care s-au descurcat cu un salam pe sub mână, unde dacă nu curge pică etc.
Acești oameni susțin enormități halucinante atunci când sunt ascultați. Îi știu de la început de tot, de la primele alegeri, când, având de ales între Iliescu și Rațiu (sau, mă rog, Câmpeanu), argumentau că Rațiu n-a mâncat ca noi salam cu soia, deci nu e bun să fie președinte. Același tip de logică îi călăuzește pe îndoctrinații A3 în ziua de azi.
Ce se poate face împotriva lor? Nimic. Nici nu se poate și nici nu trebuie încercat ceva. Dacă parcursul României către integrarea europeană nu este abandonat, ei sau măcar copiii lor vor fi educați și vor avea alt tip de gândire. Ceilalți, care nu vor abandona logica strâmbă, măcar nu vor avea partide și politicieni de genul lui Ponta care să le dea apă la moară.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!