miercuri, 16 septembrie 2015

Afara din lista de prieteni!

Am, ca tot romanul, cont pe Facebook. Postez aproape zilnic cate ceva acolo. In cei cativa ani de cand tot scriu, mi-am facut cateva sute de prieteni - in acceptiunea pe care o da Facebook acestei notiuni. Unii dintre ei imi sunt prieteni si in lumea reala. Pe altii nu-i cunosc neam. Am, insa, o teorie: daca cineva imi cere prietenia online, inseamna ca impartaseste cu mine anumite valori. Asa fac si eu - cer prietenia unor oameni care mi se pare ca au ceva comun cu mine. Nu i-as cere prietenia cuiva care posteaza cu precadere cadavre de animale, sa zicem.
M-am trezit, la un moment dat, ca unii dintre prietenii mei erau pesedisti si pupau urmele talpilor lui Ponta in vreme ce injurau rupestru la tot ce avea legatura cu Basescu. Prietenii aia isi iau hrana sufleteasca din mlastinile Varanului, prin intermediul unor ciuvici intristatori. Am fost pe punctul de a-i sterge din lista de prieteni. Dar, gandindu-ma mai bine, mi-am spus ca perceptia politica a omului nu trebuie condamnata. Oamenii astia credeau in Ponta, iar eu credeam in Basescu. OK, asa trebuie sa fie intr-o democratie - fiecare crede ce vrea si voteaza cu cine vrea.
Dupa o vreme, a aparut un individ care a postat pe peretele lui o serie de injuraturi contra Diasporei. Era vorba de un om care statuse in casa cu mine, la Hanovra, cu care facusem gratare si bausem palinci, cu care discutasem politica si ajunsesem la concluzia ca nimeni nu merita incredere maxima, pentru ca toti politicienii fac politica numai pentru a ajunge la cascaval etc. Dupa aia s-a dus acasa la el si a postat ceva absolut halucinant: un text care se incheia cu imprecatia „Să fiți blestemați cu Diaspora voastră”. Ei bine, aici ratiunea mea nu a mai gasit niciun motiv pentru pastrarea acelui om pe lista. L-am executat scurt.
Zilele astea, am avut ocazia sa constat ca exista prieteni de-ai mei care il adora pe Vadim Tudor. Asta, pentru mine, este prea mult. Vadim Tudor este cel mai abject personaj pe care l-am intalnit inotand in mlastina politicii romanesti. Iata cateva dintre zecile de mii de galeti cu puroi rasturnate de el in paginile revistei pe care a condus-o (le-am preluat de aici):
Familia Regală. „Reamintim că Ministerul Culturii plăteşte acestei familii de ploşniţe nu mai puţin de 50.000 de euro chirie pe lună pentru Castelul Peleş”
Alina Mungiu. „Purcica asta care guiţă ca bandiţii lui Smirnov de la Tiraspol şi îşi face nevoile în public a devenit insuportabilă. Îţi vine s-o scuipi prin sticla micului ecran, dar ţi-e teamă să nu te curentezi”.
Horia Roman-Patapievici. „Institutul Cultural Român, colonia de păduchi şi limbrici a lui Patapievici, o ţine dintr-o crăpelniţă în alta, nu numai aici în România, ci şi pe numeroase meridiane ale lumii. Cine îi controlează pe nenorociţii ăştia?” 
Radu Paraschivescu. “Un frizer cu părul vopsit care se pricepe la cărţi ca Bulă la fizică aerospaţială. Uitaţi-vă la faţa de bidon turtit a acestui ţigan care trăieşte numai din ciupeli şi ciordeli”.
Ion Cristoiu. „Ăsta seamănă cu un testicul de balenă“.
Orice ar spune unul si altul, eu cred ca un om care ii ridica osanale abjectului, este de acord cu ce gandeste el. Deci anumiti prieteni de-ai mei cred ca familia regala e un grup de plosnite, ca Alina Mungiu e o purcica etc. In consecinta, hotararea mea e luata: afara cu ei din lista mea de prieteni!

Familia Regală. „Reamintim că Ministerul Culturii plăteşte acestei familii de ploşniţe nu mai puţin de 50.000 de euro chirie pe lună pentru Castelul Peleş. De-aia nu are ţara bani, bă, nenorociţilor!”.

Citeste mai mult: adev.ro/nuqhsh
Familia Regală. „Reamintim că Ministerul Culturii plăteşte acestei familii de ploşniţe nu mai puţin de 50.000 de euro chirie pe lună pentru Castelul Peleş.

Citeste mai mult: adev.ro/nuqhsh
Familia Regală. „Reamintim că Ministerul Culturii plăteşte acestei familii de ploşniţe nu mai puţin de 50.000 de euro chirie pe lună pentru Castelul Peleş.

Citeste mai mult: adev.ro/nuqhsh


Un comentariu:

  1. Presupun ca demnitatea ta n-o sa mearga pina acolo incit sa-mi spui daca regizorul cu pricina zice "da" sau "ba" proiectului, dar nu e o problema. Si eu am in lista diversi invidizi care, de pilda cred in Basescu, Becali ori patriarhul Daniel, oameni care depasesc cadrul afectiunilor mele. In acelasi timp, parerea mea e ca o prietenie care nu depaseste chestiunile astea, nu e prietenie. Ca atare, chiar daca am ajuns la aceeasi concluzie prin metode diferite, matematica insasi spune ca e corect sa faci curat in cont. Sa traiesti! :)

    RăspundețiȘtergere

După mine!