vineri, 11 decembrie 2015

Remember „Marțea neagră”

Pe 10 decembrie 2013, zi care a ramas in istorie ca „Marțea neagră”, parlamentarii USL au votat pentru anularea, practic, a posibilității ca aleșii să poată fi cercetați pentru conflict de interese. Ei au încercat să treacă și o lege a amnistiei, prin efectul căreia infractori de rang înalt, precum Varanul, ar fi fost astăzi în libertate. Românii au continuat să-i crediteze pe useliști cu încrederea lor, manevrați, evident, de Ghiță, Hrebenciuc, Voiculescu etc.
Pe 11 decembrie, Dragoș Aligică scria pe contributors.ro articolul intitulat „E chiar mai grav decat credem”, din care reproduc următorul pasaj:
“Martea Neagra” a democratiei romanesti: o rusine nationala. Cand o sa privim in urma, nu o sa ne vina sa credem ca Romania si romanii au fost supusi unei asemenea insulte si umilinte.
Lista cu parlamentarii in cauza e utila. Sa stim cu nume si prenume cine sunt ticalosii. Dar sa nu uitam esenta problemei: respectivii reprezinta nu doar propria forma de nesimitire patologica, tupeul tipic al escrocilor si talharilor de vocatie. Chestiunea e mult mai grava.
Este vorba de undeva intre 300 si 400 de familii, de clanuri, care sunt in plin proces (a) de a finaliza institutionalizarea controlului oligopolic asupra sistemului politic, administrativ si economic din Romania si (b) de a crea in acest proces o casta politica (cu valente ereditare) care urmeaza sa opereze deasupra legii, deasupra mecanismelor democratice, deasupra regulilor elementare ale economiei concurentiale.
Despre asta vorbim aici: o schimbare structurala a intregului regim social-politic si economic. Este ceva incredibil in secolul 21, in Uniunea Europeana. Te uiti si nu iti vine sa crezi ca ni se intampla noua, aici, sub ochii nostri
Astăzi, la doi ani de la Marțea neagră, nimeni nu mai vorbește despre cancerul USL și despre uriașul pericol în care ne-am aflat din pricina lui - pericolul de a devia către Moscova putinistă. Românii îl înjură în continuare pe Băsescu.
Scrie Aligică în același articol: „Romanii se mira ce ticaloasa e clasa politica si sa vezi si sa nu crezi. Dar clasa asta politica este validata si revalidata de ei la urme de fiecare data. Nu a fost nici parasutata de occidentali nici votata de japonezi. E rezutatul constant al unei serii de alegeri libere ce au avut loc de 20 si ceva de ani in aceasta tara”. Și iată, vede oricine cu ochiul liber - politicieni importanți sunt dovediți că au furat cu ambele mâini, bolnavii mor cu zile pentru că banii de medicamente sunt în buzunarele unor mafioți din grupurile de interese ale parlamentarilor, dar în orice sondaj, PNL și PSD au, fiecare, peste 35%. Și dacă-l întrebi pe câte un necăjit din cei care ar fi putut avea salariu de 800 de euro dacă n-ar fi fost tâlhărit de politicieni, de ce votează PSD sau PNL, habar nu are ce să răspundă.
Ajung din nou la lipsa de educație, care este cauza principală a acestui fenomen. Și zic: Cioloș, tehnocratule, dă mai mulți bani la învățământ și cultură, numai așa avem șansa ca peste câțiva ani românul de rând să priceapă infecția propagandistică a televiziunilor, să înțeleagă cum este furat de primar și de consilieri, să își cunoască drepturile și obligațiile, să priceapă ce înseamnă lege și justiție.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!