vineri, 26 februarie 2016

Palesică și salvamontista lui Pește

A văzut o țară întreagă cum un interlop din Lupeni a trântit la pământ o salvamontistă, cu o lovitură de pumn în plină figură. Scena a avut loc într-un bar din Straja, pe la 2 noaptea. Domnișoara salvamontistă Miruna Inel se apropie de masa unde bea interlopul Palesică, îi spune ceva, la care el se ridică și o pocnește. Dă în ea ca într-un bărbat, fără să stea prea mult pe gânduri.

Presa a preluat subiectul și a făcut din el cazul cazurilor. S-a aflat că Palesică nu-i un om liniștit - acum câțiva ani a dus un tip în pădure și l-a snopit, după care a pus niște câini de luptă pe el, chestie pentru care a făcut pușcărie.
Nimeni nu s-a întrebat însă (cel puțin eu nu am văzut) ce căuta salvamontista într-un bar cu interlopi pe la 2 noaptea și nici cum se poate explica faptul că ea, o biată ciocârlie plăpândă, s-a dus la masa unui interlop periculos pentru a-l lua la întrebări (așa pretinde ea, că i-a cerut să nu mai înjure or something). Greu de crezut că între cei doi nu au existat episoade anterioare de apropiere, ca să mă exprim delicat. Când știi că omul e periculos, când știi ce-a făcut, nu te proțăpești în fața lui - mai ales că nu vă cunoașteți - și începi să-i ceri socoteală. 
Probabil că multă lume a gândit ca și mine, dar doamne ferește să fi spus ceva pe tema asta că erai imediat făcut ca la Nufărul de doamnele și domnișoarele virtuale, sensibile și indignate. 
Iată însă că acum domnișoara salvamontistă și-a luat avocat și s-a dus cu el să dea declarație că își retrage plângerea. Adică l-a iertat pe interlop, nu mai e supărată că a încasat un upercut care l-ar fi zdruncinat și pe Lucică Bute. Gata, a trecut, hai să spălăm rușinea orașului. Oare cum se poate explica toată treaba? După mine, simplu: salvamontista și interlopul au un trecut comun. Și nu unul așezat pe baze conflictuale.
„Mulţumim, Miruna, că vrei să condamni şi alte fete la a fi bătute până la inconştienţă” scrie sinăianul Mihai Gavrilescu pe wallul său. Poziție pe care mi-o însușesc necondiționat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!