sâmbătă, 3 septembrie 2016

Un adevărat primar al zilelor noastre

Cum treceam eu prin niște sate din Moldova - undeva în preajma Darabanilor - mi-au sărit în ochi diverse panouri luminoase vizibile din loc în loc pe câte un stâlp de curent. Toate sunt amplasate în satele care constituie comuna Păltiniș și pe fiecare dintre ele tronează numele primarului Costel Romanescu, care ne spune că suntem bineveniți sau, după caz, ne urează drum bun. Iată-l pe acest primar minunat, în toată splendoarea, alături de panourile lui:
Dar asta nu e nimic. Iată ce se poate afla printr-o simplă căutare cu Google:
În multe dintre comunele judeţului Botoşani se înregistrează un fenomen masiv de depopulare. Majoritatea tinerilor au plecat la muncă în străinătate, s-au stabilit prin Italia sau Spania şi nu mai au niciun gând să se întoarcă acasă. Într-o comună din judeţul Botoşani, situaţia este una dramatică. A pierdut aproximativ 75% din locuitori în ultimii 25 de ani.
Este vorba de comuna Păltiniş, o comună amplasată în nordul judeţului Botoşani, limitrofă frontierei pe răul Prut cu Ucraina şi Republica Moldova. În 1990, această comună compusă din localităţile Păltiniş, Cătun Ivancăuţi, Griviţa, Horodiştea, Cuzlău, avea aproximativ 6000 de locuitori. Acum mai are circa 1500 de locuitori iar mare parte dintre aceştia sunt în vârstă.
Sursa: btonline.ro/2015/03/
Păi bine, dom' primar, m-am gândit eu, când ai astfel de probleme cu comuna ta, singurul lucru care-ți vine-n minte e să-ți atârni numele pe stâlpi? Și oare pe ce bani ai făcut tu panourile alea?
Părându-mi-se mie că acest primar nu e foarte OK, am continuat să sap. Și peste ce credeți că am dat? Ia uite:
Primarul comunei Păltiniș din județul Botoșani, Costel Romanescu, care a fost reales pe 5 iunie pentru un nou mandat, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru aderarea la un grup infracțional organizat și contrabandă cu țigări
Primarul Costel Romanescu este acuzat că facea parte dintr-o grupare infractională care în perioada februarie - octombrie 2013 a trecut peste râul Prut 117.000 pachete de țigări. Primarul din Păltiniș ar fi pus la dispoziția membrilor rețelei o fermă de vaci pe care o controla și o balastieră din localitate, unde erau depozitate temporar țigările aduse din Republica Moldova.
Sursa: hotnews.ro
Ahaaaaa, deci din ăștia-mi erați, dom' primar. Acum am înțeles! Și, ca să fie toate în ordine, iată și câte ceva despre opțiunile politice ale lui Costel Romanescu:
Viaţa primarului comunei Păltiniş în Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) a fost de foarte scurtă durată. Costel Romanescu a rezistat în formaţiunea condusă de Liviu Câmpanu doar o lună. El a părăsit PNL în martie, anunţându-şi trecerea la UNPR, însă, sâmbătă, el a revenit, oficial, în Partidul Naţional Liberal (PNL).
Sursa: ziarebotosani.ro, 22.04.2012



5 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dacă Romaniu e ucrainean, e destul de probabil să vină de acolo

    RăspundețiȘtergere
  3. ceasta este o poveste urâtă dar foarte asemănătoare cu atătea altele. O altă poveste aflată de la TV(nu mai știu care) este despre un primar tot de prin Botoșani sau Suceava, care, văzând cum satul său se tot rarefiază prin plecarea tinerilor s-a gândit să ofere câteva case noi, unor familii de prin țară, familii cu 4-5 copii.Se pare că s-au mutat căteva familii de prin valea Jiului (sărăcie mare și acolo!)

    RăspundețiȘtergere

După mine!